[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Dood en vergeten

Nu is het verwisselen van twee lijken in het crematorium niet zo dramatisch als de verwisseling van twee babies in het ziekenhuis, maar het blijft wat sneu voor de nabestaanden.

Toch is het vermakelijk als je bedenkt dat de andere 'verkeerde lijk' niet door zijn verwanten werd herkend als een ander; ik heb dan onmiddellijk een voorstelling van hoe het gesprek moet zijn verlopen bij die kist:

-Ziet Harry er niet wat vreemd uit?
-Ja, gewoon heel erg bleek.
-Nee, maar ik bedoel zijn neus; die lijkt zo scheef.
-Ja, bij het afleggen zeker gestoten ofzo.
-Harry had toch geen snor en bruine ogen?
-Nee? heb hem in jaren niet gezien...kan wel.
-En zijn kin was toch breder?
-Ja? waarschijnlijk naar de plastisch chirug geweest.
-Ja, kan... was toch een aparte man...

uit De Telegraaf van 28 november 2001

Uitvaartcentrum verwisselt doden

TILBURG - Personeel van een uitvaartcentrum van Dela in Tilburg heeft eind vorige week twee doden verwisseld. Daardoor is een van hen onder een verkeerde naam gecremeerd.

Familieleden van de ander ontdekte de verwisseling in het weekeinde toen ze afscheid wilde nemen van hun dierbare overledene, de 76-jarige Jac Mol uit Gilze. In de kist bleek een wildvreemde te liggen.

Toen de familie de vergissing kenbaar maakte was het te laat om er nog iets aan te doen: de crematie van hun dierbare was al achter de rug. Het bezoek voor de andere man had niet gezien dat de verkeerde lag opgebaard. Deze man is gisteren alsnog gecremeerd. De vergissing is gemaakt door een medewerker . Volgens directeur Van der Putten van Dela is er sprake van een menselijke fout.

© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.