[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Snurkende olifant

Dat partners apart gaan slapen omdat ze elkaar wakker houden door het gesnurk is een logische en effectieve oplossing. Waarom dan zo dramatisch jammeren als je de luxe omstandigheden hebt om apart te slapen?

Wat mij betreft getuigt deze houding dat je van een piepende muis een snurkende olifant maakt. Immers, apart slapen heeft nogal veel voordelen: je kunt in bed je eigen tv-programma's kijken, neuspeuteren, nagels breken of jezelf bevredigen zonder dat de ander hier aanstoot aan hoeft te nemen. Bovendien kun je bij je partner 'op bezoek' gaan en ouderwets de ander verleiden om de liefde te bdrijven. Blijkbaar zijn mensen bang dat het gescheiden slapen leidt tot een emotionele verwijdering in de relatie.

Maar mijn onderzoek toont juist het omgekeerde aan. Wie goed slaapt omdat hij ongestoord de nacht doorkomt, is de volgende dag een opgeruimd mens. En daar varen beide partners wel bij.

uit De Telegraaf van 24 november 2001

Snurkbeugel blijkt succes

LEEUWARDEN - Een tandtechnicus in Leeuwarden heeft samen met het Medisch Centrum Leeuwarden een middel tegen snurken ontwikkeld. De zogenoemde 'snurkbeugel' is erg in trek. Tot nu toe bestond geen goed middel tegen snurken.

De beugel bestaat uit losse plaatjes die de onderkaak als het ware naar voren drukt. Daardoor kan de tong niet in de keelopening zakken. "Want de tong is de grote boosdoener bij snurken", zegt tandtechnicus J. Dekker, zelf fervent snurker.

Populair
De beugel is vooral populair bij mensen die sociale problemen hebben door het snurken. "Ik krijg mensen bijna huilend aan de lijn omdat ze door het snurken bijvoorbeeld al jaren apart slapen", aldus de uitvinder.

In eerste instantie was de snurkbeugel bedoeld voor mensen die medische problemen hebben met snurken. Dit kan leiden tot ademstilstand, zuurstofgebrek of zelfs hersenbeschadiging. Wetenschappelijk onderzoek wees uit dat 85 tot 90 procent positief op het nieuwe apparaat reageerde.

Dekker werkt nu aan een snurkbeugel die ook voor mensen met een kunstgebit bruikbaar is. (ANP)

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.