[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Vrouwelijke projecten

Dat nieuwslezer Philip Freriks bij vrouwen zo goed scoort, verbaast me niets. Door zijn klungelig gedrag straalt hij niet alleen iets menselijks uit, maar heeft hij kennelijk een soort verlegenheid die charmant en aandoenlijk is. Bovendien worden vrouwen als een magneet aangetrokken door mannen waar het één en ander aan te repareren valt.

In mijn psychologische praktijk vraag ik daarom regelmatig aan vrouwelijke patiënten hoe het met hun 'project' gaat. Zonder dat ik iets hoef uit te leggen, begrijpen zij meteen wat ik bedoel. Het cliché dat vrouwen genetisch voorgeprogrameerd zijn om te zorgen is dus nu weer bevestigd. Gisteravond sprak ik mijn zoon die verzuchtte: "Mijn nieuwe vriendin Gea was nog niet bij mij binnen of ze begon de hele kamer anders in te richten en mijn garderobe te inspecteren."

Toegegeven: zonder de vrouw zouden mannen rondlopen als landlopers, of zoals Acda en de Munnik zingen: "Zij maakt het verschil."

uit De Telegraaf-i van 15 november 2001

Vrouwen gek op Philip Freriks

AMSTERDAM - Ik ken vrienden die 's avonds wedden over het aantal versprekingen van Philip Freriks. En toch vind ik hem steeds leuker worden. Hij blijft tenminste mens en is geen autocue-robot geworden, zoals je die steeds meer op tv ziet.

En bij vrouwen, merk ik, kan hij helemaal geen kwaad doen. Ze hangen aan zijn lippen en niet alleen voor die versprekingen!

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.