[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Geen grappige tijden

Dat het geen grappig tijden, laat dit bericht overduidelijk zien. Iedereen die 'quasi-terrorisme' pleegt, loopt het risico in de kuil te donderen die hij voor een ander gegraven heeft. Wellicht breken er nu tijden aan waarin geen enkele pestkop meer kans van slagen heeft.

Mensen zijn nu zo waakzaam en aanvallend ingesteld dat elke vorm van treiterij meteen wordt aangegeven of de kop wordt ingedrukt. En dat is een positieve ontwikkeling. Immers, vrijheid van leven is geen vanzelfsprekendheid, maar een dierbaar goed dat met alle middelen dient te worden verdedigd. De dagelijkse omgang tussen mensen wordt hierdoor wel serieuzer, maar is een verademing na een te lange periode van 'laissez-faire', oftewel 'laat maar waaien'.

Als iedereen wat meer respect toont voor zijn medemens, profiteren we daar op termijn als maatschappij alleen maar van. Er zijn geluiden te horen van mensen die bang zijn dat geen grapjes meer te maken zijn. Tegen die mensen zeg ik welgemeend: leer dan maar eerst wat echt grappig is.

uit De Telegraaf van maandag 22 oktober 2001

Werknemers UPC versturen
poeder naar collega

door Ben Rousseau

AMSTERDAM - Twee werknemers van kabelbedrijf UPC zijn aangehouden wegens het versturen van een brief met wit poeder naar een collega van een andere afdeling. Drie andere medewerkers zijn door de directie geschorst. Volgens de politie brak er afgelopen dinsdag paniek uit op het hoofdkantoor in Amsterdam-West toen de brief werd geopend: "Het poeder kwam op de handen van een medewerker terecht. Na analyse bleek het spul gelukkig onschuldig, maar dit is in deze tijd natuurlijk een zeer misplaatste grap."

De twee medewerkers die vastzitten zijn een Nederlandse man van 27 jaar en een 29-jarige vrouw. Zij worden vandaag aan de officier van justitie voorgeleid.

Volgens R. van der Aart van UPC Nederland neemt het bedrijf de zaak zeer hoog op: "We zullen ons deze week bezinnen op maatregelen tegen de vijf betrokken medewerkers van de afdeling kabelbeheer. Dit is in de verste verte geen grap."

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.