[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Fatsoenlijk gedrag

Het begint er op te lijken dat onze gezagdragers genoeg beginnen te krijgen van het woekerend asociaal gedrag. En dat is maar goed ook.

Want, of je nou papier op de grond gooit, een onbekende voorbijganger beledigt of met alcohol achter het stuur zit, het is allemaal vervuilend voor een goed psychologisch milieu. De 16 jaar van deze jongen doet weer eens vermoeden dat het alleen jongeren zijn die zich te buiten gaan aan grof gedrag. Maar ook ouderen hebben er een handje van. Zo kreeg ik onlangs een mep met de paraplu van een bejaarde man omdat hij vond dat ik te lang met het meisje achter de kassa van de supermarkt in gesprek was. Nu begrijp ik maar al te goed hoe frusterend het moet zijn als je, met de naderende dood, moet toezien hoe jongere mensen nog zorgeloos kunnen genieten omdat voor hen de tijd zo grenzeloos lijkt. Maar, dat geeft je nog niet het recht om er maar op los te slaan.

Nee, jong of oud; het wordt hoog tijd dat we met zın allen beseffen dat fatsoenlijk gedrag een fatsoenlijk idee is.

uit De Telegraaf van zaterdag 21 april 2001

Werkstraf na middelvinger naar agent

DOETINCHEM - Een 16-jarige jongen uit de Achterhoek heeft een werkstraf van 20 uur gekregen nadat hij vanuit een overvolle stadsbus op de Glaswal in Doetinchem zijn middelvinger opstak naar de politie.

De agenten maanden de chauffeur daarop tot stoppen, plukten de knaap uit de bus en brachten hem over naar het politiebureau. Na overleg met het openbaar ministerie werd bepaald dat de jongen een werkstraf van 20 uur moet volbrengen.

De deelnemers moesten van tevoren een certificaat tekenen waarin zij verklaarden op eigen risico mee te doen. Onder de tafels stonden emmertjes voor het geval het mis mocht gaan. De winnaar kreeg als prijs onder meer een gouden ei.

 

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.