De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 16 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Sluipschutter zet FBI
en politie voor schut

Van onze correspondent

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 22kb)
Het stoffelijk overschot van de 47-jarige Linda Franklin, afgedekt met een witte doek, ligt naast het winkelwagentje in het Seven Corners winkelcentrum in Falls Church, waar zij haar boodschappen inlaadde op het moment dat de sluipschutter haar neerschoot (foto boven). Franklin is het elfde slachtoffer van de sluipschutter, die ondanks een snel opgetrommelde politiemacht van duizend agenten wederom wist te ontkomen. Na de moord kamden agenten de omgeving van het winkelcentrum grondig uit op zoek naar mogelijke aanwijzingen. (Foto: AP)
WASHINGTON - De sluipschutter, die al bijna twee weken actief is in de omgeving van Washington, heeft opnieuw toegeslagen en daarmee FBI en politie voor schut gezet. De 47-jarige Linda Franklin, die voor de FBI werkte, werd door een kogel dodelijk in haar hoofd getroffen toen zij op een drukke overdekte parkeerplaats met haar man boodschappen in hun auto aan het laden waren. Zij was het elfde slachtoffer van de maniak, die al twee weken de staten Maryland en Virginia terroriseert. Negen van zijn slachtoffers waren op slag dood en twee raakten gewond, waaronder een 13-jarige jongen.

In alle gevallen werd slechts één kogel van het .223 kaliber gebruikt. Dat Linda Franklin als analist werkte bij de federale inlichtingendienst, berust volgens de autoriteiten op zuiver toeval. De psychopathische seriemoordenaar sloeg eergisteravond om kwart over negen plaatselijke tijd toe in het Seven Corners winkelcentrum bij Falls Church, 16 kilometer ten westen van Washington.

Nadat hij zijn dodelijke kogel had afgevuurd, zagen ooggetuigen een witte bestelbus met hoge snelheid van het parkeerterrein rijden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 24kb)
Na de moord kamden agenten de omgeving van het winkelcentrum grondig uit op zoek naar mogelijke aanwijzingen. (Foto: AP)
De politie zette binnen enkele minuten de hele omgeving af, inclusief de autosnelwegen in de buurt. De sluipmoordenaar wist wederom te ontsnappen, ondanks de inzet van meer dan duizend agenten en vijf helikopters.

De kritiek op het politieonderzoek neemt intussen toe. Veel burgers in Maryland en Virginia zijn doodsbang en hebben het vertrouwen in de autoriteiten verloren.

Uitvalswegen

Het Witte Huis heeft inmiddels aangedrongen om meer agenten en speciale legereenheden op de zaak te zetten, met de bevoegdheid de dader te doden. In alle gevallen opereerde de sluipschutter vlak bij grote verkeersknooppunten, waardoor hij ongemerkt kon ontsnappen. Volgens critici moet het toch niet zo moeilijk zijn om juist deze uitvalswegen te bewaken. President George Bush verklaarde gisteren kotsmisselijk te zijn van de gedachte dat er een koelbloedige moordenaar vrij rondloopt die het heeft gemunt op onschuldige burgers.

De politie had eerder op de dag in Baltimore een 38-jarige ex-marinier gearresteerd, die door zijn vrouw in zijn zij was geschoten. De man had een geweer, waarmee kogels van het .223 kaliber konden worden afgevuurd. Nadat de échte sluipmoordenaar in Falls Church toesloeg, werd de ex-marinier vrij gelaten.

Psychiaters, die zijn gespecialiseerd in seriemoordenaars, menen dat de maniak steeds roekelozer te werk gaat. Uit de laatste aanslagen blijkt dat hij juist drukke plaatsen opzoekt. Volgens psychiaters doet hij dat om politie en FBI te tarten. Intussen wachten de inwoners van Washingtons voorsteden met angst en beven op slachtoffer nummer twaalf.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 16 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.