De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 10 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  RWI: prestatieloon
reïntegratiebedrijf

   
 

DEN HAAG - Reïntegratiebedrijven moeten meer worden beloond naar hun prestaties. Nu krijgen de instanties die mensen opnieuw aan het werk moeten helpen een vaste vergoeding voor de geleverde inspanningen.

Daarbij wordt echter niet gekeken of die wel of niet succesvol zijn. Bedrijven die het beter doen dan hun concurrenten, zouden bijvoorbeeld een bonus kunnen krijgen.

Dat stelt de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) voor in een gisteren gepubliceerd advies aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het adviesorgaan vindt dat reïntegratiebedrijven die bijvoorbeeld moeilijk bemiddelbare cliënten toch aan werk weten te helpen, daar een extra beloning voor zouden moeten krijgen.

De RWI is evenwel geen voorstander van een volledige resultaatsafhankelijke beloning. Dat zou er namelijk toe kunnen leiden dat de werkbemiddelaars geen mensen meer willen helpen die moeilijk bemiddelbaar zijn. De raad vreest verder dat de bedrijven hun prijzen zouden verhogen, omdat de risico's voor de continuïteit te groot worden als concrete resultaten uitblijven.

Om opdrachtgevers meer inzicht te geven in de kwaliteit van de reïntegratiebedrijf, moet de markt volgens de RWI ook transparanter worden. De instantie stelt daarom voor gegevens over prijzen, resultaten en doelgroepen van de verschillende ondernemingen te koppelen aan de Reïntegratiemonitor van de RWI zelf. Dit is een overzicht waarin een groot aantal bedrijven is opgenomen.

De RWI adviseert de minister van SZW over arbeidsmarktbeleid. In het overlegorgaan zitten werkgevers- en werknemersorganisaties en de gemeenten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 10 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.