De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 10 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  'Wendy spoorloos na ruzie'
   
 

HILVERSUM/HULL - De politie Gooi en Vechtstreek vroeg deze week aandacht voor de vermissing van de 45-jarige Wendy Whitehead uit Hilversum. Van de Britse werd op 26 december 2001 voor het laatst iets gehoord. Mogelijk is ze vrijwillig verdwenen en ergens anders een nieuw leven begonnen, maar zelfmoord of een misdrijf worden evenmin uitgesloten. Intussen leeft haar familie in Engeland tussen hoop en vrees.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (341x512, 25kb)

"Ik kan er 's nachts niet van slapen. Wendy lijkt van de aardbodem verdwenen", vertelt John Allison, haar 68-jarige vader in de havenstad Hull. Zijn dochter heeft drie kinderen uit een eerder huwelijk die in Leeds wonen. Ook zij hebben al negen maanden niets meer van hun moeder gehoord. Het verhaal dat abrupt eindigt in Hilversum begon enkele jaren geleden.

Kaartje

Allison: "Wendy woonde in Blackpool, toen ze Steve leerde kennen, een man die ook gescheiden is. Hij komt uit Londen, maar werkt in Nederland in de bouw. In december 2000 ging mijn dochter met hem in Hilversum samenwonen. Mijn kleinkinderen en ik hoorden sindsdien regelmatig van haar. Ze belde of ze stuurde een kaartje."

Op 26 december vorig jaar hing ze echter met een verontrustend verhaal aan de telefoon. "Ze vertelde me dat ze na weer een ruzie had besloten Steve te verlaten. Als ik het me goed herinner, ging het meningsverschil over iets onbelangrijks, zoals een kerstcadeautje, maar volgens haar ging het niet langer. Ik opperde dat ze dan maar het beste kon terugkeren naar Engeland. Volgens haar kon dat echter niet en ze liet zich ontvallen dat ze bang was voor een grote donkere man. Verdere uitleg bleef uit, maar haar vriend kan ze daar niet mee hebben bedoeld", zegt haar vader.

Wendy beloofde snel terug te bellen, maar er werd daarna niets meer van haar vernomen. Toen ze zelfs op vaderdag geheel tegen haar gewoonte in geen teken van leven gaf, stapte Allison naar de politie. Onderzoek in Engeland leverde niets op, ook in Hilversum liep het spoor dood.

John Allison wordt nu gekweld door vragen waarop hij het antwoord niet weet. "Ze verliet het huis in Hilversum zonder iets mee te nemen. Steve was op dat moment niet thuis, zegt hij. Ik vind het erg vreemd dat hij haar niet als vermist opgaf. Hij liet al die tijd niets van zich horen en reageerde pas, nadat ik dat had gedaan."

Maar er spookt meer door vaders hoofd. "In het laatste gesprek was ze heel stellig, toen ze zei dat ze weer zou bellen. Dat klinkt toch niet vertwijfeld. En wie is de grote donkere man over wie ze sprak?" Allison troost zich met de gedachte dat zijn dochter goed in staat zichzelf te redden. "Maar waarom belt of schrijft ze niet meer?" Haar Britse vriend vertelde de politie dat hij ervan uitging dat Wendy op 26 december terugkeerde naar Engeland. De kleren en andere spullen die ze bij hem achterliet, zijn inmiddels in beslag genomen.

Ook de buren van het Engelse stel wisten tot deze week niet, dat Wendy al maanden spoorloos is. "Het was een knappe en charmante vrouw en aardig in de omgang", vertellen ze. Dat het paar soms luidruchtig ruziede, bevestigen ze. "Er werd zelfs melding van gemaakt bij de conciërge van het complex. Ik weet dat ik haar op eerste kerstdag nog heb gezien en daarna nooit meer. Door de taalbarrière hadden we niet zoveel contact. We namen aan dat ze naar Engeland was teruggegaan."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 10 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.