De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 9 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Philips
irriteert CNV

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - CNV Bedrijvenbond wil zo snel mogelijk meer duidelijkheid over de herstructurering van de halfgeleiderfabriek van Philips in Nijmegen. Het concern maakte gisteren bekend het mes opnieuw in het aantal arbeidsplaatsen te zetten.

De komende twee jaar verdwijnen zo'n 150 banen, maar over de toekomstplannen voor de divisie kan Philips nog geen definitieve uitspraken doen. "We willen nu wel eens openheid van zaken", zegt CNV-bestuurder Peter de Jong.

Vorig jaar zette Philips al ongeveer 400 tijdelijke krachten aan de kant. Begin dit jaar werd voor ruim 3000 werknemers werktijdverkorting ingevoerd. Vorige maand bleek dat de omzet van de chipdivisie in het derde kwartaal niet met de verwachte 5% zou teruglopen maar met 15% ten opzichte van het tweede kwartaal. De gisteren aangekondigde maatregel is de zoveelste stap in de herstructurering van de chipdivisie.

Net zoals Scott McGregor, de baas van Philips' chipdivisie, vorige maand niet kon, kan het concern ook nu nog niet zeggen hoe het totale plaatje er komt uit te zien. "Te zijner tijd zullen we met een nadere toelichting komen", aldus een woordvoerder.

Wel weet hij te vertellen dat de ontslagen een "efficiencyslag" zijn voor de chipdivisie. Momenteel zijn er twee fabrieken in Nijmegen, die onder één dak produceren. Binnen een jaar moeten 120 van de 150 werknemers het concern verlaten hebben. Hiervan zal ongeveer eenderde door natuurlijk verloop verdwijnen. Voor de overige werknemers zegt Philips een bemiddelingsplan op te starten, zodat zij binnen of buiten het eigen bedrijf weer aan de slag kunnen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 9 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.