De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 9 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Lee Towers Rotterdams
havenambassadeur

   
 

AMSTERDAM - Lee Towers mag zich binnenkort 'ambassadeur van de Rotterdamse haven' noemen. De 56-jarige zanger is de eerste die door de gemeente Rotterdam met deze eretitel wordt onderscheiden.

Havenwethouder Wim van Sluis (Leefbaar Rotterdam) heeft Lee Towers voor deze 'functie' uitverkoren, omdat hij hem beschouwt als hét boegbeeld van de haven.

"Lee Towers is doorgebroken in de periode dat hij als kraanmachinist in het Rotterdamse havengebied werkzaam was", aldus zegsman Tie Schellekens van het Gemeentelijk Havenbedrijf. "Die verbondenheid van Lee met de Rotterdamse haven is daarna altijd blijven bestaan."

Het is de bedoeling dat de in Ridderkerk als Leen Huyzer geboren zanger met allerlei gastoptredens tijdens grotere evenementen zoals bijvoorbeeld de Wereldhavendagen, de banden tussen stad en haven gaat aanhalen. "Omdat tegenwoordig meer dan de helft van de totale goederenoverslag van de havenstad plaatsvindt op de Maasvlakte, verdwijnt de haven letterlijk uit het zicht van de Rotterdammers", zegt Schellekens.

"Lee zal proberen om het gevoel voor de haven onder de stadsbewoners warm te houden. Misschien kan hij straks symbolisch het eerste zand gaan scheppen als de Tweede Maasvlakte wordt aangelegd."

Lee Towers liet gisteren weten 'hartstikke trots' op de eretitel te zijn. "Ik ben blij dat ik eraan kan bijdragen om Rotterdam op de wereldkaart te zetten. Maar het gaat me niet alleen om Rotterdam. Het is toch bijzonder dat zo'n klein land als Nederland nog altijd de grootste haven van de wereld in huis heeft", zo zei hij.

De zanger, die al jaren in Scheveningen woont, krijgt de onderscheiding op 16 oktober aanstaande uitgereikt tijdens een speciale bijeenkomst in het World Port Center van Rotterdam.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 9 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.