De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 8 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Seedorf terug
bij Oranje

Van onze Telesportredactie

   
 

ZEIST - Clarence Seedorf is de meest opvallende speler die bondscoach Dick Advocaat heeft geselecteerd voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk, die volgende week woensdag in Wenen wordt gespeeld.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 19kb)
Clarence Seedorf (Foto: AP)
De middenvelder is bijna wekelijks een van de uitblinkers op het middenveld van AC Milan, dat een uitstekende seizoenstart kent. Seedorf kwam afgelopen zomer van stadgenoot Internazionale en veroverde direct een basisplaats links of rechts op het middenveld. Seedorf had van Advocaat en Wim van Hanegem nog niet eerder een uitnodiging gekregen.

Ronald de Boer en George Boateng waren in februari tegen Engeland voor het laatst bij de selectie van Oranje. Boateng maakt een goede periode door bij zijn nieuwe werkgever Middlesbrough, dat dit seizoen bovenin meedraait in de Premier League.

De Boer staat met zes treffers derde op de Schotse topscorerslijst. Tegen Wit-Rusland ontbrak De Boer tot zijn grote teleurstelling. Advocaat lijkt hem als aanvaller te hebben geselecteerd, terwijl Patrick Kluivert z'n naam vindt onder de middenvelders.

Ronald de Boer kan Ajacied Andy van der Meyde op rechts vervangen, alhoewel de bondscoach zich afvraagt of De Boer nog de kracht heeft om die positie in te vullen. Van der Meyde stelde zich niet beschikbaar omdat hij kampt met vormverlies en zich eerst weer wil bewijzen bij Ajax. Naast Van der Meyde zegden de Feyenoorders Patrick Paauwe, Paul Bosvelt en PSV'er Kevin Hofland af met blessures. Wilfred Bouma en André Ooijer waren tegen Wit-Rusland niet beschikbaar vanwege kwetsuren en keren tegen Oostenrijk terug bij het rijtje verdedigers van Oranje.

In Wenen speelt Oranje de tweede kwalificatie-interland op weg naar het EK 2004 in Portugal. Vorige maand werden de Wit-Russen met 3-0 verslagen. ,,Het wordt niet bij voorbaat een gemakkelijke wedstrijd", weet Advocaat. ,,De internationals hebben tegen Wit-Rusland laten zien dat niets mankeert aan de gedrevenheid en met zo'n instelling moeten we ook in Wenen een goed resultaat kunnen neerzetten."

Sinds het vertrek van Louis van Gaal is Oranje bezig aan een uitstekende reeks met vier zeges, een gelijkspel en acht doelpunten voor en één tegen. Oostenrijk komt trouwens zaterdag al in actie in groep 3 tegen Wit-Rusland. Oranje komt donderdag bijeen en krijgt zaterdag na een oefenpotje tegen de Nederlandse olympiërs een dag vrij. Zondagavond verzamelen de internationals zich opnieuw om dinsdag naar Oostenrijk te vertrekken.

Selectie: Doel: Van der Sar (Fulham), Waterreus (PSV); Verdediging: Frank de Boer (Barcelona), Bouma (PSV), Ooijer (PSV), Reiziger (Barcelona), Ricksen (Glasgow Rangers), Stam (Lazio Roma), Zenden (Chelsea); Middenveld: Boateng (Middlesbrough), Van Bommel (PSV), Cocu (Barcelona), Davids (Juventus), Kluivert (Barcelona), Seedorf (AC Milan); Aanval: Ronald de Boer (Glasgow Rangers), Hasselbaink (Chelsea), Van Hooijdonk (Feyenoord), Makaay (Deportivo la Coruna), Van Nistelrooy (Manchester United).

Jason Oost is voor het eerst in de selectie van het olympisch elftal opgenomen. De 19-jarige aanvaller van RKC Waalwijk is door bondscoach Wim Koevermans opgeroepen voor het kwalificatieduel met Oostenrijk op dinsdag 15 oktober. In vergelijking met de ploeg die het eerste kwalificatieduel met Wit-Rusland verloor (0-1) ontbreken de geblesseerde doelman Maarten Stekelenburg (Ajax) en Jordi Hoogstrate (FC Groningen). Romano Denneboom (Heerenveen) is ook buiten de selectie gelaten.

Selectie: Doel: Guido Buziak (TOP/Oss), Gino Coutinho (PSV); Verdediging: Jürgen Colin (NAC), Melvin Fleur (RBC Roosendaal), Civard Sprockel (Feyenoord), Michael Dinsdag (Vitesse), Alje Schut (FC Utrecht); Middenveld: Rogier Molhoek (RKC Waalwijk), Said Boutahar (Excelsior), David Mendes da Silva (Sparta), Youssouf Hersi (NEC), Nicky Hofs (Vitesse), Santi Kolk (Heerenveen); Aanval: Jason Oost (RKC Waalwijk), Arjen Robben (PSV), Robin van Persie (Feyenoord), Klaas-Jan Huntelaar (PSV), Frank Demouge (NEC).

-




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 8 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.