De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 8 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Wielertop naar Curaçao
   
 

AMSTERDAM - Voor het eerst in de geschiedenis zal de Wereldbeker wielrennen in grootse stijl worden uitgereikt. De top van de wielersport verzamelt zich op zaterdag 2 november op Curaçao, waar met een groot Caribisch feest op het strand van de Jan Thiel Baai de belangrijke prijs door UCI-voorzitter Hein Verbruggen wordt overhandigd. De huidige leider in de Wereldbeker, Paolo Bettini, heeft al aangegeven dat hij op de Antillen present zal zijn.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 31kb)
Leo van Vliet organiseert in november op Curaçao de uitreiking van de prijzen voor het Wereldbekerklassement wielrennen.
Gisteren gaf ook Vuelta-winnaar Aitor Gonzales aan de organisatie door dat hij op het wielerspektakel in de tropen acte de présence zal geven. Ook de Nederlanders Michael Boogerd en Erik Dekker en de buitenlandse vedetten Johan Museeuw, Andrea Tafi, Alex Zülle en Victor Hugo Pena zijn present. Het initiatief tot dit bijzondere wielerspektakel ligt in handen van de oud-profs Leo van Vliet en Erik Breukink.

Van Vliet, tevens koersdirecteur van de Amstel Gold Race, was onlangs op het eiland om de laatste voorbereidingen te treffen. "Iedereen reageerde enorm enthousiast. In de middaguren zal er de Amstel Curaçao Race, een 86,7 kilometer lange wedstrijd worden gehouden. De overheden hebben ons zelfs toestemming gegeven om over de historische pontjesbrug in Willemstad te rijden. We hopen hier een jaarlijks evenement van te maken. De UCI juicht ons initiatief toe."

De wielerwedstrijd moet ook de wielersport in de Antillen een duwtje in de goede richting geven. De laatste twee jaar is het aantal wielrenners op Curaçao fors toegenomen. Van Vliet: "Ter ondersteuning van de Antilliaanse wielersport zal de eerste lokale renner in de Amstel Curaçao Race en de eerste lokale renner in de Caribbean championships een trainingsstage in Nederland krijgen. Twee weken worden ze opgenomen in de Van Vliet-Gazelle amateurploeg. Hier rijden ze wedstrijden en volgen ze trainingen."

Henny Bonafacio, bondscoach van de Antilliaanse wielerploeg, roemt het evenement: "Dit is een heel goede promotie voor het wielrennen op de Antillen. Misschien kan hiermee het niveau van de wielersport op Curaçao, dat enorm in de lift zit, worden opgekrikt. Stiekem hopen we op de Olympische Spelen in Athene in 2004 al een goede prestatie neer te zetten."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 8 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.