De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 8 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Bejaarde vrouwen
Rotterdam prooi
van roofovervallers

   
 

door Eric de Brouwer en Jolande Westdorp ROTTERDAM - In Rotterdam zijn dit weekeinde twee bejaarde vrouwen ten prooi gevallen aan extreem gewelddadige roofovervallen. De 76-jarige weduwe Rika van Hemert kwam tijdens een roofmoord in haar portiekflat in de wijk het Oude Noorden om het leven. De Rotterdamse bejaarde die leed aan astma- en bronchitisaanvallen, was door binnengedrongen criminelen vastgebonden. Haar geknevelde stoffelijk overschot werd de volgende ochtend door buren gevonden. De doodsoorzaak staat nog niet vast.

De portiekflat van Rika van Hemert was volledig overhoop gehaald. Aangezien alle deur- en raamlijsten onbeschadigd zijn, heeft de Rotterdamse haar belagers waarschijnlijk zelf binnengelaten.

Volgens omwonenden nodigde de omgekomen Rotterdamse te pas en te onpas mensen uit om bij haar een kopje koffie te komen drinken. "Soms ging het zelfs om volslagen vreemde Marokkaanse jongeren, die het binnenplaatsje bij haar huis gebruikten om rond te hangen of om er te blowen".

Meerdere bronnen benadrukken dat Rika van Hemert aan iedereen die het horen wilde verkondigde dat zij niet onbemiddeld was. "Dat was onzin, want Rika zat nogal krap bij kas. Zij deed zich groter voor om meer aanspraak te hebben. Die praatjes zijn haar wellicht fataal geworden, toen zij de verkeerden heeft uitgenodigd".

Zondagavond overleefde een hoogbejaarde Rotterdamse van 93 jaar een al even gewelddadige aanslag op haar leven. De stokoude dame had een 25-jarige zwerfster binnengelaten, die zich voordeed als verpleegkundige voor bloedonderzoek. Eenmaal binnen doorzocht de misdadigster de hele woning van de oude dame en ontstak zij in razernij toen nergens geld of waardevolle spullen lagen.

Met een mes bewerkte de criminele zwerfster de hoogbejaarde vrouw over haar hele lichaam. De oude dame werd onder meer in haar gezicht, benen en rug gestoken, maar overleefde de aanslag wonderwel. Haar belaagster werd enkele uren later door de politie opgepakt.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 8 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.