De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 7 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vijf over twaalf voor Roda JC
   
 

KERKRADE - Hoewel de klassering in de competitie geen relaas biedt voor kritiek broeit er toch onvrede over het getoonde spel. De vijfde plaats is voorlopig zeker geen graadmeter voor de speelwijze van Roda JC. Het striemende fluitconcert na de 2-3 nederlaag tegen Excelsior was veelzeggend. Het was de zoveelste Kerkraadse wanvertoning van dit seizoen en ditmaal had de thuisclub eens een keer niet al het geluk van de wereld mee. De eerste nederlaag voor het team van Wiljan Vloet was een feit.

De onvrede was ruim negentig minuten lang van Vloets gelaat te lezen. Tal van keren, gevoed door pure frustratie, gooide de Brabander zijn paraplu onder de wedstrijd weg. Maar ook zijn kritiek na afloop was niet mals. "Dit was een zeer bedenkelijk niveau", zei hij met stemverheffing. "We hebben héél slecht gespeeld. Qua inzet moet het absoluut anders. Er is niemand op het veld die ons over de dode punten heen helpt. Niemand die de leiding neemt. Niemand die een vuurtje aansteekt. Veranderingen moeten steeds vanaf de bank komen en dat is een slechte zaak." Al moet Vloet wat dit betreft de hand in eigen boezem steken. Want juist door zijn spreekverboden en trainingen achter gesloten deuren is hij indirect bezig met het kweken van koorknapen.

Tegen Excelsior kreeg Roda JC alle kansen om minimaal een puntje te winnen, al viel op de overwinning van het 'Feyenoord-filiaal' weinig af te dingen. Met dezelfde spelers en dezelfde speelwijze als een week eerder tegen RKC boekte het team van Adrie Koster andermaal een kostbare overwinning op vreemde bodem tegen een subtopper. De bij Vitesse en Emmen meer verguisde dan vereerde Leo Koswal stal in het Parkstad Limburg Stadion de show. Hij draaide achtereenvolgens Mark Luijpers, Predrag Filipovic en Sven Vandenbroeck dol. Met een assist en een doelpunt onderstreepte Koswal zijn sterke optreden.

De jonge en enthousiaste formatie van Excelsior toonde zijn gretigheid en bewees zelfs over de nodige veerkracht te beschikken. Nadat de thuisclub na dik een uur de gelijkmaker scoorde, bleven de Rotterdammers frank en vrij voetballen en aanvallend de breedte van het veld benutten. Via Cecilio Lopes (die ook voor de 0-1 tekende) en Koswal werd het duel beslist. De 2-3 van Edrissa Sonko in blessuretijd had enkel statistische waarde.

Al moet Roda JC zich deze nederlaag vooral zelf aanrekenen. Met name de vrije spelers op het middenveld brachten veel te weinig. Vloet waarschuwde vorige week al dat het vijf voor twaalf is. "Maar nu is het voor een aantal jongens vijf over twaalf", zei hij dreigend. "Ik ga ingrijpen. Ik verlang scherpte en dat heb ik bij sommigen niet gezien. De invallers brachten meer. Met name Sonko speelde sterk." Hoewel Vloet in eerste instantie geen namen wilde noemen, bekritiseerde hij later openlijk het spel van de Brazilianen Sergio en Cristiano, terwijl ook Tom Soetaers de zwartepiet kreeg toegespeeld.

Maar ook Vloet moet het boetekleed aantrekken. Daar schroomt de Brabander overigens ook niet over. Al zeven wedstrijden op rij toont hij zich ontevreden over het getoonde spel. Erger nog, er is nauwelijks lijn te ontdekken in de speelwijze. "Helaas moet ik dat ook constateren", bevestigde Vloet.

Roda JC - Excelsior 2-3 (0-1). 17. Lopes 0-1, 62. Berglund 1-1. 68. Lopes 1-2, 83. Koswal 1-3, 90. Sonko 2-3. Scheidsrechter: Van Beek. Toeschouwers: 13.000. Rode kaart: 87. Mtiliga (Excelsior). Gele kaart: Rudge, Filipovic (Roda JC), Breuer (Excelsior).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 7 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.