De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 7 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Kater werkt door
bij FC Utrecht

   
 

UTRECHT - Het was maar goed dat er vijf minuten extra werd gevoetbald, anders was FC Utrecht na alle rellen tegen Legia Warschau ook sportief in een diep dal gekomen. Na de bizarre uitschakeling voor de UEFA Cup moest in de Galgenwaard het besmeurde blazoen via een zege op RBC gezuiverd worden. De kater werkte desalniettemin door, want pas in de laatste minuut wist men een nederlaag (2-2) te voorkomen. Het schamele punt, dat werkelijk voor de poorten van de hel werd weggesleept, was overigens dik verdiend. "Want", stelde Foeke Booy, "als je eens wist hoe de spelers er vrijdag bijliepen. Er heerste hier een grafstemming van jewelste." Het beloven trouwens opnieuw slopende dagen voor Utrecht te worden. Donderdag buigt namelijk de strafcommissie van de UEFA zich over de ernstige supportersrellen, die het cupduel met Legia tot een farce hadden gemaakt.

Utrecht wenst niet op de zaken vooruit te lopen, maar het loopt straks wel de kans dat er toonaangevende spelers vertrekken wanneer de club voor Europees voetbal wordt uitgesloten.

RBC leek een uitstekende remedie voor wat betreft sportief eerherstel. Maar daar bleek achteraf niets van te kloppen. Hoewel Utrecht een paar zogenaamde honderd-procentkansen kreeg - vooral na rust kwamen de Roosendalers niet meer weg uit hun schuilkelder - zat er niet meer in dan een schamel punt.

En de middag leek nog wel zo mooi te beginnen, toen Dirk Kuyt vijf minuten voor de pauze met een fenomenale kopbal uit een fraai aangesneden voorzet van Dave van den Bergh voor 1-0 wist te zorgen. Twee minuten later was het alweer gelijk. En hoe! Net als Johan Cruyff bij zijn rentree bij Ajax, toen deze Haarlem-doelman Edward Metgod met een meesterlijk lob passeerde, zo grandioos was de stiftbal van Geert den Ouden. Na een solo schilderde hij de 1-1 als een plaatje in de kruising.

De Galgenwaard keek verdoofd toe en viel helemaal stil, toen Edwin de Graaf er vlot na de hervatting zelfs 1-2 van maakte. Het leek wederom op een desastreuze voetbaldag voor Utrecht af te stevenen. Wonderwel en met de steun van de 15.000 fans werd er een groots offensief ingezet. Dat RBC staande bleef was een raadsel, zo'n zwaar bombardement kreeg het te verduren met ballen die van de lijn werden geschoten en een knal van Van den Bergh tegen de paal.

Uiteindelijk was er nog zoiets als gerechtigheid. Terwijl RBC aan het aftellen was begonnen, plantte tenslotte Alje Schut in de laatste minuut van de officiële speeltijd zijn hoofd doeltreffend tegen de bal. "Ik had gerekend op drie punten, maar na de grafstemming van vrijdag ben ik toch nog blij met dit punt", zei Foeke Booy. En niemand die hem in deze turbulente periode durfde tegen te spreken.

FC Utrecht-RBC 2-2 (1-1). 40. Kuyt 1-0, 43. Den Ouden 1-1, 53. De Graaf 1-2, 90. Schut 2-2. Scheidsrechter: Sterk. Toeschouwers: 15.000. Gele kaart: Touzani (Utrecht); Den Ouden (RBC).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 7 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.