De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 7 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Twente beukt De Graafschap dieper in de zorgen
   
 

DOETINCHEM - Ellery Cairo is goud waard voor FC Twente. Vorige week in de slotseconde de gelijkmaker tegen Roda JC en op de Vijverberg in Doetinchem scoorde de sympathieke rechterspits gisteren opnieuw 15 seconden voor tijd. De 0-1 bracht bij Twente-spelers een groot enthousiasme teweeg en dompelde gelijk De Graafschap in diepe rouw.

FC Twente heeft na acht wedstrijden op rij eindelijk weer eens gewonnen en kan weer naar boven kijken. Het gedurfde meer naar voren gerichte voetbal gaat zijn vruchten eindelijk afwerpen. FC Twente komt weer in zijn ritme. Dat kan niet gezegd worden van De Graafschap dat zonder zelfvertrouwen speelde. Er zijn al mensen in Doetinchem die herinneringen oproepen aan de voormalige trainer Jan Versleyen, die net als Peter Bosz verzorgd voetbal wil spelen maar geen punten haalde en uiteindelijk sneuvelde. De Graafschap moet het hebben van veel inzet. Daarop pakte het thuis altijd veel punten. Dit seizoen werd alleen thuis van RBC gewonnen en zakt men steeds verder weg.

Volgens Peter Bosz verdiende deze wedstrijd geen winnaar en had 1-1 of 2-2 meer in de lijn der verwachtingen gelegen. "Zuur als je een paar seconden voor tijd het dan nog weggeeft. Ze hebben gestreden tot het eind voor alles of niets. Het werd niets. Maar het zelfvertrouwen was minder, daar moeten we wat aan gaan doen."

Toch was aan de zege van FC Twente niets af te dwingen. In de eerste helft waren er kansen over en weer met Jason Culina en Peter van Vossen voor De Graafschap en Cairo, Cziommer en een kopbal op de lat van Scott Booth voor FC Twente.

FC Twente, dat de laatste twee jaar stevig in Doetinchem had verloren, rook na rust kansen en kreeg ze ook. Zeker een drietal op rij waarvan die van Jurgen Cavens de beste was. In de slotminuten kwam De Graafschap wel sterk opzetten, waarbij Culina en invaller Hans van der Haar dichtbij een doelpunt waren. Een vrije trap werd de Doetinchemmers alsnog fataal. De bal werd genomen door Polak en belandde wat gelukkig voor de voeten van Cairo die voor de tweede keer in acht dagen een belangrijke goal in de slotfase maakte en hij verraste de teruggekeerde Boschker, 0-1.

"Ik vond het een hele terechte overwinning, die al eerder tot stand had moeten komen. Alleen de laatste tien minuten hadden we het moeilijk en hadden we zelfs kunnen verliezen. Dan ben je tevreden met 0-0 en scoor je alsnog. Een compliment voor mijn ploeg, die het zelf afdwong", zei een gelukkige trainer Rene Vandereyken.

De Graafschap - FC Twente 0-1 (0-0). 90. Cairo 0-1. Scheidsrechter: Van Egmond. Toeschouwers: 11.500 (uitverkocht). Gele kaart: Van der Haar (De Graafschap).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 7 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.