[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL

ADO Den Haag op koers

VELSEN - Sandro Calabro stond na de uitwedstrijd tegen Stormvogels/Telstar in het middelpunt van de belangstelling. De negentienjarige aanvaller van ADO Den Haag luisterde zijn vijftien minuten durende invalbeurt op met de bevrijdende 0-2 en 0-3. In alle euforie werd linksback Mirano Carrilho te kort gedaan, want niet Calabro, maar Carrilho verdiende het predikaat 'man van de wedstrijd'. De verdediger speelde Melvin Holwijn uit de wedstrijd en haalde zodoende de angel uit het spel van de thuisclub. ,,Zo gaat dat nu eenmaal: aanvallers krijgen meer aandacht dan verdedigers'', schikte hij zich na afloop in zijn rol.

Door de overwinning kan ADO volgende week thuis tegen Heracles Almelo de eerste periodetitel in de wacht slepen. Den Haag zal dan echter uit een ander vaatje moeten tappen dan gisteren in Velsen. Zonder de zieke Ferry Bodde lukte het geen moment de favorietenrol waar te maken. De gasten hadden echter het geluk dat ook het verrassend hooggeklasseerde Stormvogels/Telstar er niet veel van bakte. ,,Mentaal zijn we gewoon nog niet goed genoeg voor de top'', concludeerde trainer Toon Beijer.

Toch kreeg zijn ploeg een dot van een kans op de 1-0. Holwijn ontsnapte één keer aan de aandacht van Carrilho, maar zag zijn inzet gekeerd door Roland Jansen. Carrilho revancheerde zich razendsnel door over Holwijn heen te komen en na 38 minuten aan de basis te staan van de 0-1. Zijn pass op Peter Hofstede werd door de spits op het randje van buitenspel doorgespeeld naar Roy Stroeve, die van dichtbij scoorde.

De tweede helft ging Telstar plichtmatig op zoek naar de 1-1. Silvan Inia schoot de bal volledig vrijstaand tegen de voeten van Jansen. Calabro deed vervolgens zijn naam als 'supersub' eer aan. Na zijn 0-2 was de 0-3 een plaatje. Oog in oog met De Vries verschalkte hij de keeper met een lob. ,,Dat doe ik op trainen ook vaak. Keepers rekenen er niet op, waardoor het de beste manier is om te scoren.''

Stormvogels/Telstar - ADO Den Haag 0-3 (0-1). 38. Stroeve 0-1, 78. Calabro 0-2, 87. Calabro 0-3. Scheidsrechter: Haverkort. Toeschouwers: 1775. Gele kaart: De Lange, Ommel (Storm. Telstar), Cales, Stroeve (ADO Den Haag).