[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL

Ronaldo verovert Bernabeu

MADRID - Ronaldo heeft in amper een minuut de aanhang van Real Madrid in zijn zak gestoken. De Braziliaanse vedette was nog niet voor de volle honderd procent fit, begon op de bank en mocht pas na ruim een uur zijn langverwachte debuut voor de Koninklijke maken. Maar het werd een onvergetelijk moment, dat een ereplaats in de geschiedenisboekjes verdiende. Want amper een minuut nadat trainer Del Bosque Ronaldo had ingebracht voor Portillo was het meteen raak.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 21kb)
Binnen 60 seconden raak. Met deze prachtige uithaal zet Ronaldo het Estadio Santiago Bernabeu in vuur en vlam. (Foto: EPA)
In zijn eerste actie legde Ronaldo de bal uit een voorzet van zijn landgenoot Roberto Carlos fraai stil op de borst en haalde verwoestend uit. ,

De Braziliaan had na alle perikelen rond zijn transfer en zijn blessureleed de smaak te pakken en scoorde een kwartier later zijn tweede treffer. Met twee goals binnen een kwartier barstte het volgepakte Bernabeu uit zijn voegen.

De inbreng van Ronaldo was cruciaal. Want nadat Zidane met een magistrale goal Real in de eerste minuut op 1-0 had gebracht en Figo na een half uur uit een strafschop voor 2-0 had gezorgd, zakte de ploegver terug. Na de tegentreffer van Magno (ex-FC Groningen) kwam Real zelfs in de problemen. Het was aan doelman Iker Casillas, die een strafschop van Ivan Alonso stopte, te danken dat Alaves niet langszij kwam. In een fase dat de ploeg uit Vitoria, waarin de aan zijn enkel geblesseerde Jordi Cruyff ontbrak, domineerde, zorgde Ronaldo voor de ommekeer. Figo mocht op rand van buitenspel nog 5-1 maken, waarna Ivan Alonso nog voor de 5-2 zou zorgen.

Barcelona lijkt al in coma, terwijl de traditionele crisismaand november nog ver weg is. Na de nederlaag tegen Betis schutterde Barça tegen hekkensluiter Osasuna opnieuw en mocht met de 2-2 de handen dichtknijpen. Al in de eerste minuut legde de ploeg uit Pamplona de gebreken van Barça wreed bloot toen Rivero simpel kon inschieten (0-1).

Motta knalde kort voor rust de gelijkmaker, maar daarmee was Barça niet uit de brand. In blessuretijd greep de hele defensie weer mis, waarna Gancedo raak kon koppen (1-2). Nog geen minuut later was het dankzij Kluivert alweer 2-2.

Osasuna bleef Barcelona met fraaie combinaties bestoken en was met een bal op de lat nog het dichtst bij de winst.

De topper tussen de lijstaanvoerders Valencia en Celta de Vigo kende een sensationele ontknoping. Baraja mocht twee strafschoppen voor Valencia nemen, maar stuitte beide keren doelman Cavallero. In de laatste minuut pakte Celta zelfs de volle winst via een door Vagner benutte penalty.

Deportivo La Coruna was onherkenbaar en moest met 0-2 het loodje leggen tegen Racing Santander. Real Sociedad blijft vriend en vijand verrassen. Na de 2-1 zege op Valladolid deelt de ploeg uit San Sebastian de koppositie met Celta de Vigo.