De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 7 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Marc de Reuver
prolongeert titel

   
 

MILL - Wie gisteren alleen naar het gezicht van Marc de Reuver keek, zou nooit vermoed hebben dat de motorcrosser zojuist als nieuwe Nederlandse kampioen in de 125cc-klasse de finish was gepasseerd. Geen gebalde vuist bij het vallen van de zwartwitgeblokte vlag, geen gejuich en zelfs geen glimlach op het door modder en zweet aangetaste gelaat. De Reuver leek nog het meest te gast op zijn eigen begrafenis, op zoek naar de verplichte koffie en cake om vervolgens zo snel mogelijk huiswaarts te keren. Van feestvreugde was bij de pas 19-jarige Amstelvener direct na de prolongatie van zijn nationale 125cc-titel in ieder geval geen sprake.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x340, 40kb)
Marc de Reuver springt er in Mill uit door zijn Nederlandse motorcrosstitel te prolongeren.
"Inderdaad, ik ben niet blij", meldde de kampioen doodleuk, nadat hij de ergste modderspatten tussen zijn voortanden had verwijderd. "Waarom zou ik, dit is voor mij immers niets speciaals meer. Laten we wel zijn, het doel van dit seizoen was om in de topdrie van het wereldkampioenschap te eindigen, maar dat is faliekant mislukt. Als je dat soort doelen nastreeft, is een nationaal kampioenschap niet meer belangrijk."

Voor de goede orde: Marc de Reuver is allesbehalve een verwend kereltje dat zijn neus ophaalt voor Nederlandse races en verbitterd afhaakt wanneer de Grands Prix niet de vooraf gehoopte resultaten opleveren. Marc de Reuver is een tot in zijn diepste cellen gemotiveerde motorcrosser, die weet dat stilstand ook in de topsport niets meer is dan achteruitgang. Natuurlijk werd de tweede opeenvolgende Nederlandse 125cc-titel gisteravond op gepaste wijze gevierd ("ze zullen echt wel iets georganiseerd hebben en natuurlijk vind ik dat hartstikke leuk"); maar De Reuver weigert tevreden te zijn met een seizoen waarin de geplande bestorming van de wereldtop, om uiteenlopende redenen, achterwege is gebleven. En dat siert de man die volgens velen Neerlands hoop in bange crossdagen is.

Gisteren liet hij op circuit 'De Kuilen' in ieder geval zien waarom hij die geuzentitel draagt. Een valpartij in de eerste manche leek de titelstrijd nog even spannend te maken - de Belg Kevin Strijbos had mathematisch gezien nog een kans De Reuver in de NK-stand te passeren - maar De Reuver wist de schade zeer beperkt (vijfde plaats) te houden. In de tweede manche toonde hij zich een ware kampioen. De zesde plaats na de eerste ronde zette hij binnen twee rondjes om in de koppositie, die hij in het vervolg van de laatste NK-manche van het seizoen niet meer uit handen gaf.

"In 2003 beschik ik over het beste fabrieksmateriaal van KTM, dus daar kan ik de schuld niet meer op afschuiven", benadrukte hij dat komend seizoen de topdrie in de Grands Prix wederom het doel is. Onder de vleugels van de ervaren Kees van der Ven, naar wiens Champ-KTM-team hij halverwege dit seizoen overstapte, lijken zijn kansen op een geslaagde hemelbestorming in ieder geval flink toegenomen. "Die overstap is de beste beslissing die ik dit jaar heb genomen", meldde hij zonder bijbedoelingen. "Het zorgde wel even voor wat extra druk, want er zijn altijd mensen die zeggen dat zoiets nooit goed kan gaan. Maar ik heb geloof ik wel bewezen dat ik met die druk heb weten om te gaan."

Teamgenoot en concurrent Erik Eggens was een van de eersten die De Reuver met zijn titel feliciteerden. De Drent eiste gisteren in Mill dankzij een eerste en tweede plaats in de manches de dagzege in de 125cc-klasse voor zich op en bewees daarmee zo goed als geheel hersteld te zijn van de zware enkel- en beenblessure die hem dit seizoen lange tijd aan de kant hielden. Al deed een valpartij tijdens de Superfinale, het door de Noor Kenneth Gundersen gewonnen 'toetje' van het NK-seizoen, de wenkbrauwen van Eggens toch weer even fronsen. "Mijn rug doet flink pijn, morgen toch maar even naar laten kijken", aldus Eggens, die woensdag operatief een aantal bouten, schroeven en een ijzeren plaatje uit zijn linkerbeen laat verwijderen.

In de 250cc-klasse ging de (Open) Nederlandse titel zoals verwacht naar de Fin Antti Pyrhonen, die aan een derde en vijfde plaats in de manches voldoende had om Heikki van den Berg van zich af te houden.

Uitslag: 125cc, eerste manche: 1. Eggens (Ned) KTM, 2. Strijbos (Bel) Suzuki, 3. Townley (Nze) KTM, 4. Rattray (Zaf) KTM, 5. De Reuver (Ned) KTM. Tweede manche: 1. Eggens, 2. Strijbos, 3. Townley, 4. Rattray, 5. De Reuver. Eindstand: 1. De Reuver 311, 2. Strijbos 287, 3. Rattray (ZAf) 236, 4. Eggens 218. 250/500cc, eerste manche: 1. Ramon (Bel) KTM, 2. Burnham (Eng) Honda, 3. Pyrhonen (Fin) Honda. Tweede manche: 1. Gundersen (Noo) Kawasaki, 2. Van Rees, 3. Mcfarlane (Aus) Kawasaki, 4. Ramon. Eindstand: 1. Pyrhonen 257, 2. Van den Berg (Ned) KTM 234, 3. Van Drunen 212.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 7 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.