De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 7 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dankzij stunten voor
€200 naar New York

   
 

SCHIPHOL - Vrijwel alle grote luchtvaartmaatschappijen met bestemmingen in de Verenigde Staten voeren een tarievenoorlog die z'n weerga niet kent. Een retourtje naar bijvoorbeeld New York schommelt rond de €200 en wordt zelfs al beneden die absolute bodemprijs aangeboden, goedkoper dan een vliegretour naar Wenen, Rome of Stockholm. Vluchten naar andere VS-bestemmingen gaan ook weg voor stuntprijzen.

De vliegmaatschappijen proberen met de prijzenslag het achterblijvende aantal passagiers te herwinnen. Vooral in de VS lijden de maatschappijen nog steeds onder een niet herstelde vervoersvraag als gevolg van de economische crisis en de aanslagen vorig jaar.

"De vliegtuigen mogen dan nu weer voller zitten, maar er wordt geen cent verdiend", zei een vertegenwoordiger van een van de Amerikaanse maatschappijen. De KLM wijst er op dat het ook om tijdelijke actietarieven gaat.

"Het valt onze cliënten steeds moeilijker uit te leggen. Maatschappijen klagen enerzijds dat ze door de lage tarieven onvoldoende verdienen en verlies lijden, terwijl anderzijds de winst op vliegtickets toch bij die maatschappijen zelf zou moeten beginnen", zegt directeur Henkjan Schipperheijn van WorldTravel BTI.

De maatschappijen die vanuit de VS vanaf Schiphol vliegen ontvingen na de aanslagenmiljarden steun van de overheid. De directies van de maatschappijen in Europa klagen nu dat ze nu door maatschappijen met staatssteun beconcurreerd worden.

De reisorganisaties zijn niet onverdeeld gelukkig met de lage tarieven. "We moeten ons per dag op andere prijzen instellen. Mensen die een week geleden geboekt hebben, voelen zich bedrogen en komen bij ons met hun klachten".




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 7 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.