De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 7 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street in ban
van kwartaalcijfers

   
 

AMSTERDAM - Terwijl de Dow Jones-index voor de zesde achtereenvolgende week lager sloot en nu op het laagste niveau sinds de Azië-crises van 1997 staat, maakt Wall Street zich op voor de rapportage van de derde-kwartaalwinstcijfers, aldus Michael Toorop van Prudential Bache International inAmsterdam.

Het pessimisme houdt de beleggers in gijzeling, wat o.a. valt af te leiden aan het aantal verhandelde putopties ten opzichte van callopties. Het gebeurt niet vaak dat er meer dan twee keer zoveel puts dan calls worden verhandeld, wat volgens sommige analisten een gunstig teken is. Waar het de komende weken op aan zal komen, zijn de winstcijfers en de verwachtingen.

De winstrapportage komt deze week langzaam op gang met o.a. General Electric, Juniper Networks, Yahoo en PepsiCo. Vandaag verkeert de markt in afwachting van de nationale tv-toespraak van president Bush. Hij zal vannacht zijn beleid ten aanzien van Irak nader toelichten. Ook zullen beleggers deze week de havenstakingen in het westen van de VS in de gaten houden. Inmiddels liggen 192 schepen in of voor 29 havens te wachten om gelost te worden. De staking duurt al elf dagen en kan de Amerikaanse economie uiteindelijke behoorlijke schade toebrengen.

Vrijdag wordt de producentenprijsindex gepubliceerd, maar van inflatie is geen sprake. De index wordt verwacht met 0,2% te zijn gestegen. Interessanter zijn de detailhandelsverkopen. De verwachting is dat deze met 0,9% zijn gedaald. Echter exclusief autoverkopen ziet met een lichte stijging van 0,2%. Ten slotte wordt de Michigan Sentiment Index gepubliceerd. Deze index komt waarschijnlijk uit op 85,3 tegen 86,1 vorige maand.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 7 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.