De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 7 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Ex-topman Aegon in de cel
na verdenking fraude

Van een onzer verslaggevers

   
 

DEN HAAG - Een fraudezaak bij verzekeringsconcern Aegon heeft afgelopen weekeinde geleid tot de arrestatie van een ex-topman en zijn zakenpartner.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Aegon hield de zaak 2 maanden stil. (Foto: HENK BOUWMAN)
Zij worden er van beschuldigd op grote schaal valsheid in geschrifte en verduistering te hebben gepleegd. Na vrijdag op vier plaatsen in ons land huiszoekingen te hebben gepleegd werd het tweetal door justitie aangehouden en in verzekerde bewaring gesteld. Aegon zelf schat de schade vooralsnog op €8 miljoen.

Het tweetal wordt er van verdacht valse facturen bij Aegon te hebben ingediend. Facturen voor diensten, die echter nooit zijn geleverd, maar wel door Aegon zijn betaald. De zaak kwam aan het licht na een intern onderzoek bij de verzekeraar. Volgens een woordvoerder van Aegon is het voor eerst dat het concern met een dergelijk grote vorm van oplichting is geconfronteerd.

De arrestaties hadden dit weekeinde plaats bij invallen door de politie op adressen in Hengelo, Enschede, Lemmer, Huizen en Den Haag. Daarbij is ook veel administratie in beslag genomen. Deze moet de komende tijd worden doorgespit. Justitie denkt dat het onderzoek nog enkele maanden zal duren. Het Haagse verzekeringsbedrijf had vorige week aangifte gedaan van de fraude. De concernleiding had sterke vermoedens gekregen dat een vroegere zakenpartner grof geld verdiende voor niet-verrichte diensten. Hij was in elk geval betaald voor negen projecten die zich over het afgelopen jaar uitstrekten. Deze activiteiten, waaronder vormen van advieswerk, bleken gebakken lucht, ze waren echter nooit verricht.

De opdrachten kreeg de man van de leidinggevende bij Aegon. Die manager fiatteerde ook de rekeningen en betaalde de partner. De man is onlangs bij Aegon vertrokken.

De rechter-commissaris beslist vandaag of de voorlopige hechtenis van het tweetal wordt verlengd. De Fraude-unit Oost in Zutphen en het Interregionaal Fraude Team Oost Nederland hebben de zaak in onderzoek.

Aegon, noch justitie wil de identiteit van de twee verdachten prijsgeven. Dit mede in het belang van het onderzoek. Op verzoek van justitie werd de zaak overigens twee maanden door het verzekeringsconcern stil gehouden. De leidinggevende bij Aegon was, toen de zaak aan het licht kwam, volgens een woordvoerder al bij het verzekeringsconcern opgestapt.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 7 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.