De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 7 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Ouders Tathnoeska
willen snel weg
uit Hoogezand


Slachtoffertje van groepsverkrachting ondergedoken

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)
Tathnoeska en haar ouders.
door Johan van den Dongen HOOGEZAND - Het 13-jarige Antilliaanse meisje Tathnoeska Edwards en haar ouders willen zo snel mogelijk verhuizen uit Hoogezand. De familie voelt zich te bedreigd om in de Drentse plaats te blijven, sinds de groepsverkrachting waarvan Tathnoeska woensdag het slachtoffer zou zijn geworden.

Tathnoeska verklaarde afgelopen week te zijn mishandeld, vastgebonden, gesneden, verdoofd en verkracht door acht mannen die het ouderlijk huis waren binnengedrongen. Ook zouden zij er verantwoordelijk voor zijn dat het huis uitbrandde.

Afgelopen weekeinde werd Tathnoeska uitgebreid en voor de eerste keer gehoord door de politie. Net als zaterdag in deze krant gaf ze aan dat ze niet weet wie de verkrachters en brandstichters in haar ouderlijk huis zijn geweest.

,,Wel blijft zij bij haar verklaring over hetgeen in de woning is gebeurd", aldus een politiewoordvoerder, die beklemtoont dat de eerdere bewering dat het om Turkse daders zou gaan niet is gedaan door de politie, maar door de familie. De politie zegt de zaak serieus te nemen en verder te onderzoeken.

Maar een oom van Tathnoeska zet daar zijn vraagtekens bij. ,,Wij hebben hier in de straat wel veel pers, maar geen politie aan de deur gehad met de vraag of we iets hebben gezien", aldus oom Mou, die twee huizen verderop woont in de Ter Laanstraat, waar overigens niet iedereen het verhaal van het meisje gelooft. De familie wil daarom een advocaat inschakelen. Oom Mou: ,,Je blijft maar horen dat ze het verhaal heeft verzonnen. Het loopt de spuigaten uit. Het gaat hier wel om een verkracht meisje."

Afgelopen vrijdagnacht werd het meisje nog per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de familie kampt ze met bloedingen en met een lage bloeddruk. Later werd ze ook weer teruggebracht met de ziekenauto.

De familie Edwards is nu elders in Hoogezand ondergedoken, maar wil zo snel mogelijk weg uit de plaats. Oom Mou: ,,Door die brand hebben ze niets meer: geen geld, geen kleren. En hun werk loopt ook in de soep. Vader Jimmy is dakdekker, moeder Mary werkt in de kinderopvang. Niemand komt helpen. Ook de burgemeester niet. Die gaf vrijdag liever een persconferentie voor de Turkse gemeenschap dan dat ze hier was om de familie een hart onder de riem te steken. Ik begin me ook behoorlijk bedreigd te voelen. We worden gewoon in de put gegooid. Maar wij zijn ook mensen. Wij hebben ook de Nederlandse nationaliteit."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 7 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.