De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 7 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Waxinelichtjes en
bloemen bij paleizen

   
 

AMSTERDAM - Bij het werkpaleis Noordeinde en het woonpaleis Huis ten Bosch, beiden in Den Haag, kwamen gisteren in de loop van de avond steeds meer mensen een bos bloemen neerleggen of een waxinelichtje neerzetten.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 18kb)
In de loop van gisteravond stroomde het publiek toe om waxinelichtjes aan te steken en bloemenneer te leggen bij het paleis Huis ten Bosch ter nagedachtenis aan prins Claus. (Foto: EPA)
De studenten Paul Scholte en Annemarie Jeulink uit Den Haag waren gisteravond rond half tien de eerste Hagenaars die hun leedwezen kwamen betuigen aan de ingang aan de achterzijde van Huis ten Bosch, het woonpaleis van koningin Beatrix en prins Claus. Het stel stak een waxinelichtje aan voor de overleden prins. "We zijn niet echt Oranjegezind of zo, maar hier rouwt een familie om de dood van een dierbare", aldus Paul. "Wij weten hoe dat is, want onlangs is mijn oma overleden. We hoorden het nieuws op de radio en zijn meteen gekomen". Rond elven brandden aan de achterkant van Huis ten Bosch vele kaarsjes. Ook lagen er bossen bloemen. Bij een pilaar van de poort lag een papier met in het Duits de tekst: 'een geweldig mens is gestorven!'

Het was er veel rustiger dan aan de voorkant. "Hij was een goed mens", zegt een jonge vrouw die rustig in haar eentje op een van de bankjes bij de oprijlaan zit. Even tevoren heeft zij een boeket bij de poort gelegd. Zij mijmert even om dan op te staan en te verdwijnen in de nacht.

Aanvankelijk lagen de kaarsjes en de bloemen bij het standbeeld van koning Willem I, pal voor het paleis Noordeinde, later werden ze verplaatst naar het standbeeld van koningin Wilhelmina.

Een jonge Haagse studente legde een kaartje neer als eerbetoon voor de enkele uren daarvoor overleden prins. 'Bedankt voor alles, voor je steun naar de Derde Wereld toe', had ze erop geschreven. "Ik vond dat ik dit toch even moest doen. Het koningshuis is tenslotte van ons allemaal", aldus de Haagse.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 7 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.