De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 5 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Schalken weer goed op dreef
   
 

AMSTERDAM - Sjeng Schalken blijft de successen dit seizoen aan elkaar rijgen. Op het sterk bezette ATP-toernooi in Moskou bereikte de Limburgse tennisser de halve finales ten koste van Nicolas Escudé. In een spannende driesetter wist Schalken de Fransman voor het eerst in zijn loopbaan te verslaan: 6-4 6-7 6-3.

"Een prachtige overwinning, ik ben heel trots dat ik op dit zware toernooi de halve finales heb bereikt", aldus Schalken, die in de Russische hoofdstad niet alleen met zijn tegenstanders, maar ook met een aantal lichamelijke ongemakken dient af te rekenen. "Dit toernooi is voor mijn een soort fysieke test. Eerst had ik drie dagen buikloop, omdat ik iets verkeerds had gegeten en nu ben ik zwaar verkouden. Maar het belemmert me niet goed te spelen, al heb ik hier in Moskou nog niet het niveau van de US Open bereikt. Maar ja, dat niveau bereik je nu eenmaal niet iedere dag."

Vandaag speelt Schalken in de halve finales tegen de Rus Yevgeny Kafelnikov, die het toernooi in zijn thuisland de afgelopen vijf jaar (!) won.

Serena Williams komt in oktober niet meer in actie. De Amerikaanse laat de toernooien van Filderstadt, Zürich en Linz links liggen. De winnares van drie grandslams wil rust hebben. Ze verschijnt alleen nog in de Masters, van 6 tot en met 11 november in Staples Center in Los Angeles. Haar zus Venus besloot na haar nederlaag in Moskou tegen Maleeva ook een tennispauze van acht weken in te lassen.

Tokio, mannen (800.000 euro), kwartfinales: Srichaphan (Tha/8) - Hewitt (Aus/1) 6-4 6-3, Norman (Zwe) - Larsson (Zwe) 7-6 7-5, Carlsen (Den) - Dupuis (Fra) 6-3 6-2, Spadea (VSt) - Lopez (Spa) 6-3 6-0.

Moskou. Mannen, 1 miljoen euro. Kwartfinale: Schalken (Ned/7) - Escudé (Fra) 6-4 6-7 6-3, Kafelnikov (Rus/2) - Saulnier (Fra) 6-3 7-5, Safin (Rus/1) - Federer (Zwi/5) 7-5 6-4. Vrouwen, 1,2 miljoen euro. Kwartfinale: Davenport (VSt/3) - Bovina (Rus) 3-6 6-3 6-3, Mauresmo (Fra/4) - Matevzic (Slv) 7-6 6-3.

Boekhara (Oez), Challenger (25.000 euro), kwartfinale: Van Lottum (Ned/1) - Bruthans (Slw) 6-1 6-0.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 5 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.