De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 5 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Hoge bergen, diepe dalen
   
 

ST. ANDREWS - Van de drie Nederlandse professionals, die in Schotland op de vette prijzenpot (vijf miljoen dollar) jagen, stal Maarten Lafeber op de tweede dag ontegenzeggelijk de show. Na op Carnoustie een 71 te hebben gescoord, begon hij op Kingsbarns met -1 aan de tweede ronde. En wat voor ronde! Hij scoorde liefst acht birdies, maar daar stonden helaas een dubbel-bogey op de par 3 13e hole (vrijdag de 13e...) en drie andere bogeys tegenover. Lafeber baalde daar verschrikkelijk van en sloeg uit pure frustratie prompt een plag uit de teebox van de 13e.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (352x512, 17kb)
Maarten Lafeber excelleert tijdens de tweede dag van de Dunhill Links Championships op de baan van Kingsbarns. (Foto: De Telegraaf)
Toch rukte het grootste golftalent van ons land op richting subtop (-4) van het deelnemersveld en dat voorspeld iets voor zijn derde ronde, die hij vandaag op The Old Course moet afwerken.

De andere Nederlanders deden het wat minder. Rolf Muntz kwam dit keer op St. Andrews in actie en liet na zijn 68 op de eerste dag nu een ronde in 74 slagen noteren. Hij scoorde slechts één birdie en die kwam nota bene tot stand op de meest beruchte hole ter wereld, de zogenaamde Road Hole (17e). Daar stonden helaas drie bogeys tegenover. Muntz: "Ontevreden kan ik echter niet zijn. Ik heb een keer of veertien voor birdie gelegen, maar de putts vielen niet op in mijn ogen teleurstellende greens. St. Andrews kan ik geen mooie baan vinden, want bijna elk tee-shot is blind. En ja, dit toernooi is eigenlijk een beetje een anticlimax omdat het pal na de Ryder Cup is. De timing is fout. Bovendien speel je nu drie dagen achter elkaar een pro-am, waarin je bijna zes uur bezig bent.

Muntz ("Ik ben niet arrogant, wel zelfverzekerd, en dat is niet hetzelfde, toch...?") doet met een totaalscore van -2 nog wel degelijk mee in de strijd om de schifting te overleven. De beste zestig plus ties gaan na vandaag de finaledag in, en in die eindstrijd valt er goed geld te verdienen.

Robert Jan Derksen moet vrezen, dat hij de cut niet haalt. De man, die zijn tourkaart straks waarschijnlijk moet inleveren, begon op Carnoustie voortreffelijk met birdie-par-eagle-par op de eerste vier holes, maar leverde die voorsprong na de turn onmiddellijk in met drie bogeys op rij. Hij staat nu na twee dagen op +2 en moet op Kingsbarns vandaag een meer dan uitstekende ronde lopen om de cut te overleven.

Wat de Nederlandse amateurs betreft deed Tom Okker (-11) het prima. Johan Cruyff zakte ver terug (niet bij de eerste 100) en Ruud Gullit moest met Darren Clarke aan zijn zijde met de 115e plek genoegen nemen.

In de top van het klassement bij de professionals delen voorlopig Harrington (-12) en Romero (-11) de lakens uit. Vermeldenswaardig was zeker de albatros (de tweede in zijn leven) die Colin Montgomerie op de derde hole van Kingsbarns sloeg. Hij scoorde op die par 5 een 2.

St. Andrews. Dunhill Links Championship, 5 miljoen euro: Stand na tweede ronde: 1. Harrington (Ier) 132 slagen (-12), 2. Romero (Arg) 133, 3. Lundberg (Zwe) 134, 4. Randhawa (India), Björn (Den), 135, 6. Garrido (Spa), Lawrence (ZAf), Lyle (Sch), Luna (Spa) 136, 22. Lafeber (Ned) 140, 35. Muntz (Ned) 142, 93. Derksen (Ned) 146 (+2). Teams (Prof/amateurs): 28. Okker 133 slagen, 104. Cruyff (Ned) 138, 115. Gullit (Ned) 139.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 5 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.