De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 5 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  RKC verslikt zich ook in Zwolle
   
 

WAALWIJK - Voor de tweede maal heeft RKC zich te grazen laten nemen door een debutant. Was het zondag Excelsior dat er met 0-3 vandoor ging, gisteravond werd de ploeg van Martin Jol op zijn nummer gezet door FC Zwolle (0-2). In de Langstraat begint zo langzamerhand de schoen te knellen.

De ploeg van Martin Jol, die stormenderhand de subtop even zou innemen, was nog niet hersteld van de kater tegen Excelsior. Het filiaal van Feyenoord zorgde vorige week zondag voor een grote sensatie. Gisteravond stond voor RKC alles in het teken van eerherstel, van revanche. Vergeet het maar. RKC was zichzelf niet en speelde in een veel te laag tempo.

De eerste tik kreeg de rentreevierende doelman Rob van Dijk al na een dikke tien minuten voor zijn kiezen. Via de opkomende back Michel Doesburg belandde de bal bij Marco Roelofsen, die op zijn beurt de vrijstaande Arjan Bosschaart bediende. De middenvelder schrok zo van deze kans, dat hij, praktisch op de doellijn staande, de 0-1 bijna nog om zeep hielp. Het drama voor RKC, dat normaal gesproken als een gek tekeer gaat in het eigen Mandemakersstadion, kreeg na een half uur een lachwekkend vervolg, toen nota bene linksback Albert van der Haar de hulpeloze Van Dijk met een bedachtzaam stiftballetje wist te foppen (0-2).

Geen wonder dat de eerste fluitconcerten in het Brabantse land te horen waren. En terecht, want RKC bakte er niets van en zag tot overmaat van ramp back Khalid Boulahrouz met een spierblessure uitvallen. Jol maakte gelijk van de nood een deugd door de Marokkaan te vervangen voor aanvaller Jochen Janssen. In de rust plaatste Jol nog een opmerkelijke wissel. De tegenvallende Rogier Molhoek moest het veld ruimen voor terriër Zeljko Petrovic. De Joegoslaaf moest de boel in Waalwijk zien te kantelen.

Zwolle raakte evenwel niet van de kook. Het team van Peter Boeve moest uiteraard de verdedigende stellingen innemen, want richting de Waalwijkse spionkop gaf RKC logischerwijze meer gas. De 0-2 hing echter als een molensteen om de Brabantse nekken. De klap was zo hard aangekomen, dat RKC zich in sommige situaties gewoon voorbij holde.

Tekenend voor het steriele voetbal van RKC was het feit, dat doelman Johan van der Werff pas na een uur spelen echt in actie moest komen bij een kopbal van Eddy Putter. De voormalige Volendammer vertolkte een negatieve hoofdrol door wegens slaan op rood getrakteerd te worden. Dat kon er ook nog wel bij. Zes punten verliezen in een week tijd, en nog wel in eigen huis, tegen twee nieuwkomers. Het zal je maar gebeuren...

RKC - FC Zwolle 0-2 (0-2). 12. Bosschaart 0-1, 31. Van der Haar 0-2. Scheidsrechter: Oskam. Toeschouwers: 4500. Rode kaart: 79. Putter (RKC). Gele kaart: Karlsen (FC Zwolle).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 5 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.