De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 5 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Finale NK motorcross
om van te dromen

Van onze Telesportredactie

   
 

MILL - De organisatoren van de laatste NK motorcross hebben niets te klagen: in beide raceklassen - 125cc en gecombineerde 250cc/500cc - is de titel nog niet vergeven en dus krijgt de nationale titelstrijd morgen op het circuit 'De Kuilen' in Mill de finale die het verdient. In de zogenoemde 'Superfinale' nemen de vijftien beste coureurs uit de 125cc-klasse het ook nog op tegen hun vijftien beste collega's uit de zwaardere combiklasse.

Welgeteld 25 minuten plus één ronde over het circuit in Mill scheiden Marc de Reuver nog van zijn tweede Nederlandse titel in de 125cc-klasse. De achterstand van de Belg Kevin Strijbos in de NK-tussenstand lijkt met 25 punten te groot om het feestje van De Reuver nog te verstoren.

De overstap van Yamaha naar het KTM-team van Kees van der Ven halverwege het seizoen heeft De Reuver zichtbaar goed gedaan. Onder de vleugels van de voormalig GP-winnaar heeft De Reuver de vorm hervonden waarmee hij in het voorseizoen grote indruk maakte. Het deed hem destijds zelfs al dromen van de wereldtitel, maar in de Grands Prix kon hij de verwachtingen dit jaar nog niet waarmaken. "Daar moet het volgend seizoen gebeuren", aldus de 19-jarige De Reuver, die zich voor 2003 verzekerd weet van een contract als KTM-fabriekscoureur; vanzelfsprekend bij het team van Kees van der Ven.

Voor diens racestal rijden in 2003 ook landgenoot Erik Eggens, de Belg Steve Ramon en de Nieuw-Zeelander Ben Townley, die allen op een KTM aan de WK-strijd in de 125cc-klasse deelnemen. Eggens gaat dat doen op een 250cc 4-takt-motor, de nieuwste parel aan de KTM-ketting. "Met ingang van 2003 is het in de GP's toegestaan met een 250cc 4-takt-machine in de 125cc-klasse te starten", legt Eggens uit. "Ze hebben mij gevraagd de ontwikkeling van de nieuwe motor op mijn schouders te nemen. In november is de nieuwe motor klaar, dus er is voldoende tijd goed voorbereid het nieuwe seizoen te beginnen."

Kenny Roberts jr. heeft in Motegi zijn contract bij Suzuki met twee jaar verlengd. De Amerikaanse motorcoureur werd twee jaar geleden met Suzuki wereldkampioen in de 500cc-klasse. De Amerikaan kwam tijdens de trainingen voor de GP van Japan in Motegi tot een akkoord met zijn werkgever.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 5 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.