De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 5 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Joppe Paulides trots
op zijn basisplaats

   
 

SANTA FE - Hij wil prijzen winnen, hij droomt van olympisch goud en hij traint liever wat meer dan wat minder. Joppe Paulides, basisspeler van Oranje tijdens het WK in Argentinië, is het toonbeeld van de nieuwe lichting volleyballers die de oude helden moet doen vergeten. "Ik geniet elke dag met de nationale ploeg en nu ik mijn plek heb veroverd, blijf ik net zo lang staan tot ze me eruit schoppen."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 22kb)
De 20-jarige Joppe Paulides bewijst dit WK met de grote jongens mee te kunnen draaien. (Foto: RONALD HOOGENDOORN)
Paulides is een van de vijf jongens van twintig uit de sterk verjongde groep van bondscoach Bert Goedkoop. Samen met spelverdeler Nico Freriks staat hij al in de basis, Robert Horstink, Joram Maan en Dennis van de Veen moeten nog enig geduld opbrengen. Er wordt wel beweerd dat Paulides zijn plaats te danken heeft aan het afhaken van Mike van de Goor, die wegens gezinsuitbreiding het WK aan zich voorbij liet gaan. "Ik denk dat ik hem er echt uit heb gespeeld", meent Paulides zelf. "Ik weet dat ik in het afgelopen jaar gewoonweg veel beter ben geworden."

De jonge middenaanvaller speelde goed tijdens de eerste drie wedstrijden van het WK. Hij scoorde regelmatig met aanval en blok, maar moet alleen zijn service nog verder ontwikkelen. Paulides oogt als een olijke spring-in-'t-veld. Hij beweegt veel, lacht vaak en viert de gescoorde punten uitbundig. "Dat onrustige zal ook wel met nervositeit te maken hebben", geeft hij zelf eerlijk toe. "En dat lachen komt gewoon omdat ik volleybal het leukste vind wat er bestaat. Ik geniet elke wedstrijd en ook in de trainingen. Tijdens de competitie in Nederland weet ik op zondag vaak niet wat ik moet doen. Dan verlang ik echt naar de maandagtraining."

Hij maakte net als de andere jongeren de sprong naar de nationale ploeg via het Talentteam van TopVolleybal Nederland (TVN). Deze groep traint dagelijks en speelt competitie bij het Barneveldse SSS. Paulides maakte al na één jaar de overstap naar Omniworld/AMVJ en werd met de ploeg uit Almere als basisspeler landskampioen. "Het bevalt me daar prima. Toch wil ik zo snel mogelijk naar Italië. Daar spelen de beste spelers ter wereld en daar kan je dus echt goed worden."

Het WK in Argentinië bestaat in de tweede ronde uit zestien landenteams. Die zijn verdeeld over vier poules van vier. De nummers één en twee plaatsen zich voor de kwartfinales.

Poule G: Argentinië, Italië, Bulgarije, Japan. Poule H: Polen, Portugal, Spanje Rusland. Poule J: Frankrijk, Nederland, Brazilië, Tsjechië, Poule K: Joegoslavië, Amerika, Griekenland, China.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 5 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.