De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 5 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Philips Morris onderuit

Van een onzer redacteuren

   
 

NEW YORK - Het was gisteren weer somberheid troef op de Amerikaanse effectenbeurs in Wall Street. Een aantal winst- en omzetwaarschuwingen door enkele grote concerns bracht veel beleggers er toe tot verkoop van stukken over te gaan.

De ruim 65 punten winst, die de Dow Jones-index tijdens het eerste uur van de handel nog had weten te boeken, verdween daardoor weer als sneeuw voor de zon. Gesloten werd met een verlies van 188 punten op 7528,75 (min 2,4%). De Nasdaq zakte 2,2% (25,18 punten) tot 1140,38.

In de farmaceutische sector was Schering Plough de gebeten hond met een verlies van bijna 2% op $17,30. Het concern kwam met een winstwaarschuwing: de winst zal volgend jaar nu naar verwachting op $1 à $1,15 per aandeel uitkomen, dat is gemiddeld zo'n $0,35 minder dan analisten dachten.

Tabaksconcern Philip Morris moest 7,4% ($2,91) terug naar $36,59. Een rechtbankjury gelastte het concern een schadevergoeding van $28 miljard betalen aan een vrouw met longkanker. De 64-jarige vrouw had Philip Morris ervan beschuldigd te hebben nagelaten op de gevaren van roken te wijzen. Daardoor raakte ze aan het roken verslaafd.

Het tabaksconcern gaat in beroep tegen de uitspraak.

Vliegtuigfabrikant Boeing gaat over het derde kwartaal een last (vóór belasting) van een kwart miljard dollar nemen in verband met de waardedaling van zijn commerciële vliegtuigen. Dat zal de winst volgens het concern met 20 dollarcent (na belasting) per aandeel drukken. Beleggers straften dit af met een koersdaling van 6,7% ($2,30) tot $32,01.

Het ministerie van Arbeid kwam met teleurstellende cijfers over de werkgelegenheid. Het aantal banen is afgelopen maand verminderd met 43.000. Analisten hadden er juist op gerekend dat er 4000 banen zouden bijkomen.

Daarentegen bleek de werkloosheid te zijn afgenomen, waar een stijging was verwacht. De werkloosheid, die op een andere basis wordt berekend dan de banencijfers, nam van augustus op september af van 5,7 tot 5,6% van de beroepsbevolking.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 5 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.