De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 4 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Van Raaij: "Ook een
persoonlijke nederlaag"

   
 

AMSTERDAM - De tweede kater in een week tijd dreunde dubbel hard door in Eindhoven. Met de 1-3 nederlaag tegen Borussia Dortmund leed de ploeg van trainer Guus Hiddink andermaal gezichtsverlies, maar veel ingrijpender was de vrijwel zekere uitschakeling voor de tweede ronde.

Voorafgaand aan de gebruikelijke bosloop hield trainer Guus Hiddink een korte nabespreking. "Er valt van alles te zeggen, maar ik wil het ook een beetje laten bezinken in de groep. Een aantal kernpunten heb ik wel behandeld, zeker ook het onnodige balverlies", aldus Hiddink, die Jan Vennegoor of Hesselink wellicht moet missen in de competitiewedstrijd tegen NAC komende zaterdag. De spits heeft een bloeduitstorting op het dijbeen.

Voorafgaand aan de cruciale wedstrijd tegen Borussia Dortmund verklaarde voorzitter Harry van Raaij al dat de tweede ronde een obsessie aan het worden was. "Dat is zo, maar daarvan worden we nu toch verlost, doordat de tweede ronde vanaf volgend seizoen niet meer bestaat", maakte de preses ondanks de malheur een kwinkslag.

Bij de eindverantwoordelijke was de zeperd hard aangekomen. "Ik ervaar dit ook als een persoonlijke nederlaag. Het bereiken van de tweede ronde was een target die we onszelf hadden gesteld. Als we inderdaad worden uitgeschakeld, zal ik ook aan de commissarissen voorleggen of ik nog de juiste persoon ben voor het voorzitterschap. Als het beter is voor PSV dat ik opstap, zal ik dat ook doen."

Overigens heeft Van Raaij nog niet alle hoop opgegeven. "Het is een bijna onmogelijke klus. Maar als voorzitter zal ik niet zeggen dat we zijn uitgeschakeld, voordat het zover is. Ik hoop dat de spelers zich dit ook realiseren in de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund."

Afgelopen zomer leek PSV alle randvoorwaarden te hebben gecreëerd om eindelijk eens succes in de Champions League te boeken. Alle belangrijke spelers bleven en met Hiddink kwam er een nieuw gezicht voor de groep. "Ik heb toen gezegd dat de bal bij de spelers lag. Daar sta ik nog steeds achter. Je kunt het de trainer niet kwalijk nemen, dat spelers individuele fouten maken. Je vraagt je toch af wat er loos is. Nu was het Kasper Bögelund, vorige week Johann Vogel en vorig seizoen tegen Feyenoord Jan Heintze. Normaal geen spelers, die veel fouten maken."

Financieel gezien scheelt het mislopen van de tweede ronde een slok op een borrel. "Met als uitgangspunt twee zeges in die tweede ronde zou je zo'n vier miljoen euro kunnen binnenhalen", aldus de voormalige accountant. "We hadden dat geld goed kunnen gebruiken om de selectie te versterken. Maar veel belangrijker was om eindelijk eens dat sportieve doel te halen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 4 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.