De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 4 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Curator eist eind
aan kritiek

   
 

AMSTERDAM - De curator van een gefaillieerde franchise-organisatie van administratiekantoren eist in kort geding dat de voormalige franchisenemers en de stichting Sobi ophouden met hem te beschuldigen van malversaties. Volgens de gedaagden voelt de curator zich "betrapt".

De ruzie draait om het faillissement van RAAD Holding, een franchise-organisatie van administratiekantoren die twee jaar geleden omviel. De betrokken curator Wilhelm Aerts besloot na het faillissement alle 48 franchisenemers aan te spreken op de schuld die zij gezamenlijk hadden bij de franchisegever. Van hun tegenvorderingen aan het adres van RAAD wil de curator niet horen. Afgelopen week werd het Nijmeegse advocatenkantoor van Aerts (Hekkelman Terheggen & Rieter) aansprakelijk gesteld voor de schade die enkele franchisenemers hierdoor hebben ondervonden.

Een belangenvereniging van de gedupeerde franchisenemers beschuldigt de curator in de media onder meer van het voeren van nodeloze procedures, om zo flink te kunnen declareren. Aan die beschuldigingen moet nu een eind komen, op straffe van €50.000 per overtreding, zo luidt de dagvaarding.

Een woordvoerster van de belangenvereniging vermoedt dat de curator het kort geding heeft aangespannen "omdat hij zich betrapt voelt in zijn pogingen nodeloos op de boedel te declareren". Volgens haar procedeert Aerts al jarenlang ten onrechte tegen de voormalige franchisenemers. "De meesten van ons hebben een tegenvordering op het failliete RAAD die de schuld vér overschrijdt."

De belangenvereniging wordt bijgestaan door bedrijfsonderzoeker Pieter Lakeman van de Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (Sobi). Volgens Lakeman procedeert de curator de hele boedel van RAAD leeg. Aerts zelf stelt echter dat de voormalige franchisenemers allemaal op aanraden van Lakeman een tegenvordering hebben ingediend. "Die tegenvorderingen zijn tot dusver zonder uitzondering afgewezen", aldus de curator.

De administriekantoren dienden enkele weken geleden een tuchtklacht in tegen Aerts, die tevens voorzitter van de 'curatorenvereniging' Insolad is.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 4 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.