De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 4 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Meisje (13) slachtoffer
van groepsverkrachting

   
 

AMSTERDAM - Een 13-jarige Antilliaans meisje uit Hoogezand is het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Het meisje zegt woensdagmorgen door acht Turkse jongens te zijn verkracht en mishandeld, zo bevestigt de politie. De groep drong de ouderlijke woning aan de Ter Laanstraat binnen toen haar moeder niet thuis was.

Na de verkrachting bonden ze het slachtoffertje vast en staken het huis in brand. Het meisje lieten ze in de brandende woning achter. Een vriendinnetje dat toevallig langskwam, zag de vlammenzee en redde het kind uit haar benarde positie. De woning is geheel uitgebrand.

De Groningse politie is een onderzoek naar de groepsverkrachting gestart. ,,Wij nemen de zaak zeer hoog op. We hebben het meisje gisteren gesproken, maar omdat ze onwel werd moest ze naar het ziekenhuis.

We hebben direct de zedenrechercheurs gewaarschuwd die een buurtonderzoek zijn gestart. Ook de vriendinnen en ouders van het kind zijn gehoord. Het meisje heeft gisteravond een medisch onderzoek in het ziekenhuis gehad'', vertelt politiewoordvoerder Pieter Boomsma. Wat het resultaat van dit onderzoek is, wil de politie niet kwijt.

Woensdagmorgen belde een Turkse jongen aan en wilde naar binnen. Dit weigerde het meisje. Tien minuten later kwam de jongen met zeven anderen terug. Ze drongen het huis met geweld binnen en vergrepen zich in de woonkamer aan de 13-jarige. Ook werd het kind met een mes in haar been gestoken en probeerden de jongens haar verdovende middelen toe te dienen. Volgens het slachtoffertje werd ze verkracht omdat ze van de Turken niet mocht omgaan met Marokkaanse jongens. Het meisje durfde woensdag niet naar school te gaan, omdat ze bang was voor de groep. De Turkse jongens zouden haar maandag al hebben bedreigd.

Het meisje heeft overigens nog geen officiële verklaring afgelegd, omdat ze daar wegens alle emoties nog niet toe in staat zou zijn.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 4 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.