De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 4 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  NCRV erkent schade in
bluspoederincident

   
 

oor René Steenhorst en Marcel Frost HILVERSUM/SOEST - De NCRV heeft twee netelige kwesties rond de in opspraak geraakte cabaretier Paul de Leeuw en zijn programma 'Herberg De Leeuw' opgelost. De omroep heeft de aansprakelijkheid erkend in de kwestie rond de Gooise actrice Diana van Kolck, na het blusschuimincident in het omstreden programma Herberg De Leeuw van 20 april jl.

De vrouw zegt sindsdien al maandenlang gezondheidsproblemen te ondervinden, nadat cabaretier Paul de Leeuw een kleine brandblusser op haar leegspoot in een humoristisch bedoelde scène.

Bovendien heeft zangeres Anneke Grönloh, na gesprekken met de omroep, van het aangekondigde kort geding afgezien. Grönloh is met de omroep en presentator De Leeuw overeengekomen dat er geen persiflages meer van haar worden gedaan in het tv-programma dat over drie maanden ophoudt te bestaan.

De advocaat van freelance actrice Diana van Kolck, mr. B. van der Soest, de aansprakelijkheidserkenning door de NCRV. Deze is volgens hem gistermiddag telefonisch gedaan door mr. W.J. Rombach van de afdeling juridische zaken van de AKN, het samenwerkingsverband van AVRO, KRO en NCRV. Woordvoerder R. Lips van de NCRV stelt echter dat zijn omroep maanden geleden al de actrice een schadevergoedingsbedrag heeft uitgekeerd voor gederfde inkomsten. Dit omdat ze na het incident een aantal dagen niet heeft kunnen werken. "Wij hebben dus ook al maanden geleden onze aansprakelijkheid hierin toegegeven."

Advocaat Van der Goen noemt dit "leugens", evenals "een in elkaar gedraaid verhaal" dat niet strookt met de feiten. "Bij herhaling hebben wij de NCRV eerst verzocht en vervolgens gesommeerd die aansprakelijkheid te erkennen. Daar is, tot woensdagmiddag, nimmer op gereageerd. Men wilde steeds praten. Ik heb daarop gereageerd met: dat kán, maar dan moet de aansprakelijkheid voor materiële en immateriële schade voor mijn cliënt erkend worden. Wel, dat is nu gedaan. De claim zal binnenkort op de post gaan."

Of zangeres Anneke Grönloh een schadevergoedingsbedrag zal ontvangen, nadat De Leeuw diverse keren in zijn show insinueerde dat zij fors aan de drank zou zijn, is onduidelijk. In een verklaring zegt de NCRV dat Paul de Leeuw zich ervan zal "onthouden de persiflage van Anneke Grönloh op te voeren". Verder verklaart de omroep geen programma's meer uit te zenden "waarin Anneke Grönloh door Paul de Leeuw verbaal of non-verbaal wordt getypeerd of geparodieerd".

De manager van Anneke Grönloh, B. Peeters, reageert met: "De afspraak is gemaakt dat meneer De Leeuw Anneke Grönloh nergens en nooit meer parodieert. Ook niet als hij naar een andere omroep gaat.

Paul de Leeuw heeft afgelopen woensdag tevergeefs geprobeerd de aanklacht van tafel te krijgen die tegen hem is ingediend door de Utrechtse anesthesioloog prof. dr. B. Smalhout. De Leeuw liet recent in zijn show de beeltenis van de medicus veranderen in die van Adolf Hitler. De Leeuw, vergezeld van de econoom prof. dr. A. Heertje, een vriend van de cabaretier, heeft met Smalhout gesproken, maar dit heeft nog niet tot resultaten geleid.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 4 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.