De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 3 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Studente in Utrecht vermoord
   
 

door Hens Schonewille UTRECHT - In een appartement op de begane grond van een studentenhuis aan de Weerdsingel Westzijde is het lichaam gevonden van een 25-jarige studente. De jonge vrouw, die informatica studeerde aan de Hogeschool Utrecht, woonde op de derde verdieping van het pand.

De politie heeft inmiddels met verschillende andere bewoners van het huis gesproken.

Een aanhouding werd nog niet verricht, ook het motief voor het misdrijf is nog onbekend.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 30kb)
Leden van de technische recherche van de politie Utrecht waren gisteren nog druk in de weer met het sporenonderzoek in het studentenhuis aan de Weerdsingel West. <\N\N
De zaak kwam aan het rollen, toen twee bewoners dinsdag rond zes uur thuiskwamen en in de hal het idee kregen dat er iets niet in de haak was. Ze alarmeerden direct de politie.

"De agenten konden via de centrale ingang wel het pand binnen, maar niet het appartement op de begane grond, want de deur daarvan bleek op slot. Ze zagen vanuit de achtertuin iemand liggen en sloegen een ruit in om naar binnen te gaan", vertelt politiewoordvoerder Bernard Jens. De vrouw bleek door geweld om het leven gebracht.

Volgens buurtbewoners stond het pand aan de Weerdsingel ruim een jaar te koop voor het een paar maanden geleden werd omgetoverd in appartementen. Ook het huis ernaast is aan studenten verhuurd. De bewoonsters van dat pand vragen zich in tussen angstig af wat het merkwaardige getik heeft betekend dat ze maandagavond langdurig hoorden.

"Het kwam uit het pand van het slachtoffer, begon om tien uur en hield wel een uur lang aan. Het leek of iemand op de muur hamerde. Het duurde lang en we vonden het bovendien een raar tijdstip. Uiteindelijk hebben we uit protest zelf ook met een hamer op de muur geslagen en tenslotte hield het op. Nu weten we niet wat we er van moeten denken. Hopelijk wordt de zaak snel opgelost," aldus een van hen.

Op de Hogeschool Utrecht is het nieuws over de dood van de studente gisteren keihard aangekomen. Volgens een woordvoerster is de verslagenheid en ontreddering groot. De klas van het slachtoffer werd gisteren over het drama geïnformeerd, vandaag wordt op de faculteit Natuur en Techniek een stilteruimte ingericht en een condoleanceregister geopend.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 3 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.