De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 3 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vrouw ziek na aanslag
met brandblusser
door Paul de Leeuw

   
 

AMSTERDAM - Paul de Leeuw is opnieuw in opspraak wegens wangedrag op televisie. Amper een week nadat de cabaretier en de NCRV advocaten op hun dak kregen vanwege het bij herhaling 'onheus bejegenen' van zangeres Anneke Grönloh en het beledigen van anesthesioloog prof. dr. B. Smalhout, dreigt een nieuwe rechtszaak.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 26kb)
.
Op verzoek van de 62-jarige actrice Diana van Kolck uit Blaricum bereidt de Soester advocaat mr. B. van der Goen een kort geding voor tegen De Leeuw en de NCRV. In het tv-programma Herberg De Leeuw van 20 april van dit jaar spoot De Leeuw een brandblusapparaat leeg op de vrouw, die een humoristische scène met hem zou spelen.

In plaats van water, zoals volgens haar was afgesproken, kreeg zij twee kilogram chemisch bluspoeder over zich heen. Een flink deel van de voor mensen schadelijke witte bluswolk kreeg zij doelgericht in het gezicht.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 21kb)
.
De Blaricumse kampt sindsdien met gezondheidsproblemen. Volgens haar advocaat was en is er sprake van oogschade, kortademigheid, hoofdpijnen, buikloop en huidirritaties. Diana van Kolck is daardoor niet of nauwelijks in staat haar acteer- en modellenwerk te verrichten.

Mr. Van der Goen, die ook een strafklacht van prof. Smalhout tegen De Leeuw en de omroep heeft ingediend, heeft de NCRV aansprakelijk gesteld voor de materiële en immateriële schade van zijn cliënte. Maar de omroep heeft hier niet op gereageerd. Van der Goen: "Een ultimatum dat ik de NCRV voor afgelopen vrijdag had gesteld, verstreek zonder reactie."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 23kb)
.
Actrice Diana van Kolck zegt zich in de steek gelaten te voelen door de NCRV. "Niemand bij deze christelijke omroep doet iets voor me. Ook niet aan het feit dat ik mijn modellenwerk niet meer kan uitvoeren doordat ik regelmatig rode, knipperende ogen heb."

"Ik voel me misbruikt. En het ergste is dat er ten koste van mijn gezondheid effectbejag werd bedreven: lachen, gieren, brullen omwille van de kijkcijfers! Zo behoort een omroep, en zeker de NCRV, niet met mensen om te gaan."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x256, 17kb)
.
Een woordvoerder van de omroep verklaarde gisteravond desgevraagd dat er "uitvoerig telefonisch contact" met mevrouw Van Kolck heeft plaatsgevonden, maar dat "het wachten nu op haar is..."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 3 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.