De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 2 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  TVM kiest voor
kwaliteit en kwantiteit

   
 

LANGWEER - Aan boord van de Frisian Queen, op de roerloze Friese wateren, leek het kunstijs nog heel ver weg. Desondanks bruiste het van de ambities op de radarboot waar de marathonploeg van TVM werd gepresenteerd. Natuurlijk was vorig seizoen meer dan geslaagd door het winnen van de Cup en de Alternatieve Elfstedentocht. Maar toch, er ontbrak iets. De kwaliteit was goed, maar de kwantiteit, daar schortte het nog wel eens aan. Daarom werd KC Boutiette aan het solide blok van coach Pascal Vergeer toegevoegd. Zijn opdracht: winnen, winnen en nog eens winnen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 15kb)
KC Boutiette (Foto: AP)
De Amerikaan is een van de weinige specialisten die in staat moet worden geacht om in de massasprints te duelleren met Jan Maarten Heideman en, vooral, Cédric Michaud. Indien mogelijk al vanaf het begin van het seizoen, dat vandaag over twee weken op de Alkmaarse Meent wordt geopend. "Maar het kan ook zo zijn, dat ik nog even de tijd nodig heb", temperde Boutiette het aandoenlijke optimisme. "Na de Winterspelen in Salt Lake City heb ik het twee maanden rustig aan gedaan. In die periode ben ik getrouwd en zijn wij op huwelijksreis naar Miami geweest. Helaas heb ik nog steeds last van de naweeën van een slepende rugblessure. Specialisten in de States hebben mij verzekerd dat ik geen risico loop. Maar als de klachten terugkomen, ga ik mij volgend jaar laten opereren."

Met de steun van TVM I, waarvoor ook Henk Angenent, Miel Rozendaal en Peter Baars uitkomen, verwacht Boutiette nog meer van de komende wintermaanden dan drie jaar terug toen hij zomaar opdook en zeven marathons won. "Destijds reed Erik Hulzebosch af en toe in mijn dienst. Het meeste werk knapte ik zelf op. Nu kent iedereen mij, ligt het niveau weer hoger en is het onmogelijk om als outsider zomaar even zoveel wedstrijden te winnen."

En mocht de gedrongen sprinter na een paar weken nog droog staan, dan kan hij ook nog eens rekenen op de extra steun van Hercules, het tweede team van TVM, dat onder de dekmantel van opleidingsploeg door de jongeren Frank Woltman, Martijn Kromkamp en good old Lammert Huitema wordt gevormd.

Henk Angenent gaat er echter niet vanuit dat het zover komt. "Ik voorspel een totaal ander wedstrijdbeeld dan vorig jaar. Michaud heeft een uitstekend skeelerseizoen achter de rug. Maar houdt hij dat vol. Het touwtje moet toch een keer knappen? Jan Maarten Heideman is er door zijn overgang naar Frisia niet populairder op geworden. Haico Bouma en Jan van Oosterom hebben zich afgelopen jaar voor hem kapot gewerkt. Toen vertrok hij en mochten zij het uitzoeken. Heideman heeft er weer een paar vijanden bij. Bovendien ben ik nog nooit zo in vorm geweest als nu. Vorig jaar viel ik al na vijf wedstrijden. De rest van het seizoen had ik te veel last van mijn heup en nek. Toen Rozendaal uitzicht kreeg op de Cup moest ik ook nog eens in zijn dienst gaan rijden. Dat is iedereen vergeten gezien de kritiek die ik kreeg. Daarom ben ik gebrand op revanche. Twee jaar terug won ik vijf marathons door iedereen in de vernieling te rijden. Dat moet ik nog steeds kunnen en dat wil ik dit seizoen bewijzen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 2 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.