De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 2 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Dromen van een sprookje
   
 

SALTA - De vreugde en de opluchting maakten weer snel plaats voor een serieuze kijk op de werkelijkheid. "We zijn nog nergens", sprak Nico Freriks na de 3-1 overwinning op Cuba. De twintigjarige spelverdeler is niet tevreden met een plaatsje bij de beste zestien teams van de wereld. Vanaf vrijdag moet zijn team in Santa Fe tijdens drie wedstrijden een plek in de kwartfinale veroveren. "Straks moet het daar echt gaan gebeuren", zegt Freriks. "En we hoeven voor niemand bang te zijn."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 21kb)
De Cubaan Tomas Aldazabal smasht de bal langs het Nederlandse blok van Richard Schuil (links) en Joppe Paulides. (Foto: REUTERS)
Het vertrouwen van Oranje, dat in de aanloop naar dit WK redelijk was beschaamd, is aanmerkelijk gegroeid in een klein weekje volleybal nabij de grens met Uruguay. Salta wordt echter verruild voor Santa Fe, waar de tweede ronde plaatsvindt. Bert Goedkoop maakte zich na de derde overwinning in Salta nog niet zo druk over de tegenstanders. "We gaan ons gewoonweg goed voorbereiden. De eerste poule is afgesloten en nu begint de volgende poule. Ik heb de eerste krachttraining al ingepland. Dat weten de jongens nog niet, maar die blijde boodschap ga ik ze straks brengen. En voor onze scouts wordt het weer nachtwerk. Alle informatie over de tegenstanders zal moeten worden verzameld en verwerkt."

Terwijl Tsjechië en Griekenland op emotionele wijze uitschakeling proberen te voorkomen, kijkt Nico Freriks van poulewinnaar Nederland met pretoogjes om zich heen. "Natuurlijk speelde het ook door mijn hoofd dat het al in de eerste ronde mis zou kunnen gaan. Maar we waren erg goed voorbereid en hebben gedisciplineerd gespeeld. Het aardige was ook dat steeds weer andere aanvallers een hoofdrol spelen. Tegen Tsjechië was Sander Olsthoorn fantastisch, vandaag tegen Cuba hebben Richard Schuil en Reinder Nummerdor weer erg veel gescoord. Ik denk dat we tot nu toe als team mooi in balans zijn."

Tegen het jonge en onbesuisde Cuba, dat vocht voor een laatste kans, speelde Oranje twee prima sets (25-18 en 25-17). Daarna ging het er bij de Nederlanders net iets te ontspannen aan toe en lukte bij Cuba plotseling alles (16-25). In set nummer vier werd met degelijk spel een einde gemaakt aan de illusies van de Carïbische hoogvliegers. Lang mochten de Nederlandse internationals dus niet nagenieten. Na de ingelaste avondtraining moest het team vandaag vroeg uit de veren om het vliegtuig naar Santa Fe te halen. En na de reis van ongeveer duizend kilometer wordt uiteraard weer getraind.

Morgen kan Oranje zich ook nog in alle rust voorbereiden op de drie wedstrijden in de tweede ronde. Vrijdag, zaterdag en zondag moet de ploeg in topvorm zijn. De nummers één en twee van de poule plaatsen zich voor de kwartfinale, de andere twee teams mogen maandag naar huis.

Oranje heeft een uitstekende warming-up achter de rug en moet nu gaan proberen tegen teams van een iets forser kaliber overeind te blijven. Aanvoerder Reinder Nummerdor durfde voorzichtig optimistisch te zijn. "Het loopt gewoon lekker en met onze goed draaiende middenaanval hebben we een mooi extra wapen. We hebben tegen iedereen een kans en na deze eerste serie wedstrijden is het zelfvertrouwen flink gegroeid. Dat is echt een steuntje in de rug."

Salta (Arg). WK mannen. Poule F, derde wedstrijd: Nederland - Cuba 3-1 (25-18 25-17 16-25 25-21). Nederland naar laatste zestien. Buenos Aires. WK mannen. Poule D: Spanje - Kazachstan 3-1 (22-25 25-16 25-21 25-21). Eindstand: 1. Joegoslavië 3-6 (9-2), 2. Spanje 3-4 (7-5), 3. Japan 3-2 (5-7), 4. Kazachstan 3-0 (2-9). Joegoslavië en Spanje naar tweede ronde.

Groep E: Brazilië - Egypte 3-0 (25-14 25-20 25-21). Brazilië naar tweede ronde.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 2 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.