De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 2 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Rosenborg in Noorwegen
op eenzame hoogte

Van onze speciale verslaggever

   
 

TRONDHEIM - Rosenborg Balklub is zonder meer de succesrijkste club op nationaal gebied in Europa. De ploeg van de 60-jarige Nils Arne Eggen is de laatste tien jaar kampioen van Noorwegen en hoopt eind oktober op de elfde titel in successie. Vanwege deze ongekende reeks is Rosenborg BK ook recorddeelnemer aan de Champions League. Sinds de start zijn de Noren van de partij.

Hoewel de club van directeur Rune Bratseth nimmer de tweede ronde heeft overleefd, staat in Trondheim een schitterende trofee in de vorm van een gloednieuw modern stadion. "Volledig betaald van de inkomsten uit de Champions League." Het onderkomen herbergt ruim 21.000 zitplaatsen, waar tien jaar geleden slechts een veld lag met twee molshopen aan de lange zijde, waarvandaan het publiek toekeek.

Een van de leidende figuren in de successtory stapt over enkele weken op. Na dertien jaar - 1998 uitgezonderd vanwege een sabbatical year - houdt Arne Eggen het voor gezien. Voor hem wordt de wedstrijd van vanavond tegen Ajax een hoogtepunt, ongeacht het resultaat. "Eindelijk mogen we tegen Ajax spelen. Je moet weten dat we deze club geheel hebben neergezet naar het voorbeeld van Ajax. Zelf heb ik tweemaal in de keuken mogen kijken in Amsterdam. Eerst ten tijde van Rinus Michels en later nog eens bij Louis van Gaal. Vandaar is de wedstrijd zo speciaal voor ons."

Overigens zullen de Noren niet opkijken tegen Ajax. Daarvoor heeft Eggen een veel te geroutineerde ploeg. In de basiself van vanavond staan liefst vijf spelers die meer dan 50 wedstrijden hebben gespeeld in de Champions League. Een aantal wat niet eens wordt gehaald als de hele spelersgroep van Ajax hun wedstrijd bij elkaar optelt. "Ervarener kan bijna niet. Daarnaast kan ik over al m'n spelers beschikken en dus de sterkste elf van Rosenborg BK het veld insturen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 2 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.