De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 2 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Opleving New York

Van een onzer redacteuren

   
 

NEW YORK - De koersen op de Amerikaanse effectenbeurs in Wall Street blijven als een dolle op en neergaan. Gisteren was het weer een positieve dag voor de beleggers. Gunstig bedrijfsnieuws en de hoop dat wapeninspecteurs op korte termijn in Irak worden toegelaten, zorgde er voor de de koersen over een breed front aantrokken. Tegenvallend economisch nieuws, zoals een lager cijfer voor de inkoopmanagersindex voor de verwerkende industrie over september, woog daarbij minder zwaar.

De Dow Jones-index sloot 346,79 punten (ruim 4,5%) hoger op 7938,79, terwijl de Nasdaq 41,65 punten (3,55%) beter sloot op 1213,71.

Beleggers reageerden aanvankelijk nerveus op de landelijke inkoopmanagersindex. Net als de regionale index, die maandag voor de regio Chicago was gepubliceerd, bleek daaruit een afnemende activiteit. Dat was voor het eerst sinds januari.

De landelijke index bleek echter minder sterk te zijn gedaald (van 50,5 tot 49,5) dan die voor de regio Chicago (die schoot van 54,9 naar 48,1), wat analisten toch meeviel.

Dat gaf beleggers weer moed.

Hypotheekverstrekker Fannie Mae sloot fors hoger op $65,22 (+$5,68 of 9,5%). De onderneming maakte bekend maatregelen te hebben genomen om zich tegen de lage rentestand in te dekken.

Tot de winnaars behoorde ook Dell Computer. Nabeurs meldde het fonds een winst per aandeel van $0,21, wat volgens verwachting was. Bank of America kwam met een koopadvies. Sun Microsystems heeft de winstverwachting over het afgelopen kwartaal fors verhoogd. De rekenmeesters bij het concern bleken een fout te hebben gemaakt bij de berekening van de hoogte van de kosten van het concern, zo werd gemeld. Sun kon hierop $0,18 aan het voorgaande slot toevoegen op $2,77.

De gestaag oplopende olieprijs deed ook gisteren de oliefondsen in waarde stijgen. Een aantal oliemaatschappijen met boorplatforms in de Golf van Mexico, hebben in verband met de nadering van een orkaan hun productie daar tijdelijk stilgelegd. ExxonMobil steeg $2,02 tot $33,92, terwijl ChevronTexaco $2,86 hoger sloot op $72,11.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 2 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.