De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 2 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Groen licht voor De Telegraaf
   
 

AMSTERDAM - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat akkoord met een plan van uitgeverijconcern De Telegraaf om besparingen door te voeren bij Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad. De kartelwaakhond heeft er geen bezwaar tegen als beide Telegraaf-dochters artikelen bij elkaar gaan inkopen.

Directeur Willem Kok van De Telegraaf reageert verheugd dat de NMa redactionele samenwerking tussen beide kranten toestaat. "Voor het Limburgs Dagblad betekent dit bijvoorbeeld dat het van Dagblad De Limburger nieuws kan overnemen over de gemeenteraadsvergadering in Roermond. In dat geval hoeven er dus ook niet meer twee verslaggevers naar de vergadering", legt Kok uit.

De reorganisatie bij de Limburgse kranten moet op jaarbasis leiden tot een besparing van €5 miljoen. Door het plan verdwijnen de komende jaren ook enkele tientallen banen door natuurlijk verloop. Verder sluit Dagblad De Limburger zijn kantoren in Roermond, Sittard en Maastricht. De krant gaat voortaan centraal vanuit Heerlen opereren.

Uitgever De Telegraaf heeft de afgelopen maanden de NMa enkele keren opgeroepen meer samenwerking toe te staan tussen Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad. Kok is goed te spreken over de toezichthouder. "Gebleken is dat je er met de NMa op een constructieve manier uit kunt komen."

De NMa heeft De Telegraaf in 1999 toestemming gegeven Dagblad De Limburger over te nemen, mits de redacties en het oplagebedrijf van deze krant niet geïntegreerd zouden worden met die van het Limburgs Dagblad. Deze afspraak blijft ongewijzigd. Kok spreekt tegen dat De Telegraaf van plan is geweest de redacties van beide kranten samen te voegen. "Dat is nooit onze bedoeling geweest."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 2 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.