De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 2 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Duitsland diep geschokt
na moord bankierszoon
door eigen bijlesleraar

Van onze correspondent

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 21kb)
Jakob von Metzler (Foto: EPA)
BERLIJN - Duitsland is diep geschokt door de gewelddadige dood van de elfjarige bankierszoon Jakob von Metzler. De jongen werd afgelopen vrijdag ontvoerd en is het slachtoffer geworden van de 27-jarige Magnus G., een student in de rechten die aan de kinderen van het gezin Von Metzler bijles gaf. Behalve Jakob bestond het gezin ook nog uit een jongen van 17 en een meisje van 16.

Het ontzielde lichaam van Jakob werd gisteren op aanwijzingen van de dader gevonden in een meertje op 70 kilometer afstand van Frankfurt am Main. De jongen is waarschijnlijk op dezelfde dag van de ontvoering vermoord. Een deel van het maandag nog door de ouders betaalde losgeld van een miljoen euro is teruggevonden in de woning van de student.

De 27-jarige G. zou zijn weerzinwekkende daad zonder hulp van anderen hebben gepland en geheel alleen hebben uitgevoerd. Drie eerder aangehouden verdachten in de leeftijd van 16 tot 23 jaar werden op vrije voeten gesteld. Vastgesteld is dat zij niets met de ontvoering en de moord te maken hebben gehad. Een 16-jarige ex-verdachte is de vriendin van Magnus G.

De Duitse politie verdenkt de student ervan het misdrijf ruim van tevoren te hebben gepland. Vermoed wordt dat de als voorzichtig omschreven Jakob afgelopen vrijdagmiddag zonder enige argwaan met de hem bekende Magnus G. is meegegaan. Het toeval wil dat G. ook nog eens tegenover de bushalte woonde waar Jakob dagelijks uitstapte als hij van school thuis kwam.

Bij het wegblijven van het kind brak vrijdagmiddag in de ouderlijke woning al snel ongerustheid uit.

Toen er even later een brief werd gevonden waarin de ontvoering werd gemeld en losgeld werd geëist, schakelden de ouders de politie in.

"Alle ter beschikking staande middelen zijn ingezet en voor de onderzoekers heeft vanaf het begin gegolden dat het leven van het kind voorop stond", verklaarde gisteren de politiecommandant van Frankfurt op een persconferentie. "Al het mogelijke is gedaan om zijn leven te redden." Jakob is waarschijnlijk direct na de ontvoering door verstikking gedood. Sectie moet dit echter nog uitwijzen.

Na het bekend worden van de tragische afloop van de ontvoering legden geëmotioneerde inwoners van Frankfurt bloemen ter nagedachtenis van de elfjarige neer bij de bushalte waar hij altijd uitstapte en bij het huis van de familie Von Metzler. Minister-president Ronald Koch van de deelstaat Hessen sprak voor de televisie zijn afschuw uit over het misdrijf.

De 27-jarige Magnus G. was al eens eerder met de politie in aanraking geweest. Toch hield zijn directe omgeving hem voor een 'aardige en nette' jongeman.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 2 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.