De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 2 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Johnny de Mol jr.
best geklede man

   
 

AMSTERDAM - En toch blijft het echte mannenpak zwart of hooguit antraciet. Als er één ding duidelijk was tijdens de verkiezing van de best geklede man van Nederland gisteravond dan was het dat. En dat Fortuyn-kaal, een duidelijke kapseltrend, is te zien onder hippe mannen. Zelfs winnaar Johnny de Mol jr. - vorig jaar nog lekker provocerend in een Schotse kilt - had dit jaar voor het keurige kostuum gekozen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 24kb)
Johnny de Mol jr.: "Ik kies mijn kleren 's morgens op de gok uit."
"Hoezo provocerend?" zegt hij defensief. "Ik vond die rok gewoon mooi. Net als dit Kenzo-pak. Dat is dus wel even speciaal voor mij gemaakt, hè. Door mister Kenzo himself, helemaal op maat. Moet je kijken wat een mooie blauwe voering." Hij draagt nauwelijks pakken, zegt hij eerlijk. "Eigenlijk kies ik 's morgens mijn kleren op de gok uit. En als wat ik uit de kast trek ook nog eens schoon is, is het helemaal mooi meegenomen."

Dat geldt niet voor Joao Varela. De nummer twee van Lijst Pim Fortuyn ziet er zoals altijd keurig uit in een krijtstreepje met zoals het hoort, lange sokken om onverhoopt blote enkels bij het zitten te voorkomen. Alleen zijn bruine schoenen detoneren enigszins. "Haha, dit is alweer de tweede verkiezing dit jaar", zegt hij desgevraagd. "Maar ik vraag me af of ik ook deze keer met 26 prijzen naar huis mag."

Twijfelachtig

Het was even twijfelachtig of de genomineerde politicus zijn opwachting in Paradiso zou maken. De chaos binnen zijn partij werd immers op de dag van de verkiezing binnenskamers uitgevochten. "Ik heb de hele dag vergaderd en ben daarna meteen hierheen gegaan", legt hij uit. "Niet dat ik kleding zo belangrijk vind, maar het is toch leuk dat je persoonlijkheid kennelijk zo wordt gewaardeerd."

Grote afwezige was Beau van Erven Dorens, de tegendraadse RTL Boulevard-presentator die toen hij van zijn nominatie hoorde, wilde poseren in operatiejas om de pakkencultuur een loer te draaien. Bij collega-genomineerde Jort Kelder (hoofdredacteur Quote) ontlokte dat, zo beweert men bij Esquire, meteen de uitspraak dat als Beau zou winnen de verkiezing een aanfluiting zou zijn. "En toch had hij van mij de winnaar mogen zijn; hij heeft persoonlijkheid. Maar als gaat om wie het beste maatpak heeft, win ik natuurlijk met afstand. Maar een pak laten aanmeten kan iedereen en de mijne zijn niet echt opvallend. Overigens zou ik ook nooit kunnen winnen natuurlijk als hoofdredacteur van de concurrent. Ik vind het al heel sportief dat ik ben genomineerd", aldus Kelder, die op de valreep Paradiso binnenstormde in het kielzog van de ook al bijzonder late presentator Jan - streepjeshemd - Lenferink.

Overige genomineerden waren de voetballers Frank de Boer en Pierre van Hooijdonk (beiden afwezig in verband met voetbalwedstrijden), acteur John Wijdenbosch en columnist Martin Bril. Gert-Jan Dröge, niet teleurgesteld dat hij ook dit jaar niet bij de genomineerden zit, verbaast het vooral dat "die Van Hooijdonk" erbij zit. "Ik heb die jongen nooit in iets anders gezien dan in voetbalkleren", mompelt hij. "Maar ach, die Johnny de Mol is natuurlijk ook vooral een schattig jongetje. Maar om hem nou het best gekleed te noemen..."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 2 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.