D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL

Sittardia is spoor bijster

Van onze handbalmedewerker

SITTARD - Op zich was de 26-32 nederlaag tegen FIQAS/Aalsmeer nog niet eens alarmerend voor de handballers van Sittardia, optisch is de stand op de ranglijst dat wel. Met twee punten uit vier duels staat de recordkampioen gedeeld een na onderste en dat is de Limburgers onwaardig. Ware het niet dat er in het Sittardse kamp een mentaliteitsverandering heeft plaatsgevonden, waarbij er nu door de financiële nood gedwongen meer aandacht is voor de jeugd en de toekomst dan voor het resultaat op korte termijn.

In de wedstrijd met Aalsmeer werd de zwakte van Sittardia al vrij snel blootgelegd. Defensief is de jonge ploeg van trainer/speler Jorg Bohrmann nog lang niet in het model dat nodig is om de stap naar de nationale top te maken, terwijl ook de geroutineerde Duitser Bohrmann zelf nog moet wennen aan zijn dubbelrol. Het is dat ook Aalsmeer, door de vele blessures, onderhevig is aan wisselvalligheid en daarom bleef de wedstrijd tot aan de rust een echte wedstrijd: 15-16. De defensieve zwakte van de thuisploeg bepaalde direct na de rust direct de afloop van de wedstrijd. De achterstand die Sittardia in een aantal minuten opliep (15-21) kwam het niet meer te boven en met 26-32 haalde de verliezend play-off-finalist van vorig jaar tamelijk eenvoudig de punten binnen om zodoende bij te blijven voor de kopgroep van de eredivisie, die gevormd wordt door het Emmense de Groot Groep/E & O en KRAS/Volendam.

De koplopers kenden geen enkel probleem met hun tegenstanders. E&O schoot BFC aan flarden (36-22), terwijl Volendam nieuwkomer Kolping kansloos liet: 31-22. Verrassend was de overwinning van het puntloze AXIAS/Tachos op het nog ongeslagen Van der Voort/Quintus: 40-36.