De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 30 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  De Robben weer kopje onder

Van onze medewerker

   
 

AMERSFOORT - Spherion/De Robben is het waterpoloseizoen niet goed begonnen. Vorige week werd de ploeg door LZ1886 uit het bekertoernooi geknikkerd, gisteren verloor de ploeg ook de eerste competitiewedstrijd. AZ&PC was in Amersfoort in een keihard duel met 8-6 te sterk.

Robben-coach Tom Aalmoes kon er echter niet mee zitten. "Die punten interesseren me niet", aldus Aalmoes. "Een goede wedstrijd interesseert me. En je kan niet zeggen dat we vandaag goed hebben gespeeld. Maar 'don't panic', ik wil dit jaar meer jeugdspelers inpassen. Als we de eerste competitiehelft bij de eerste drie eindigen, ben ik tevreden."

LZ1886 kon de stunt van vorige week niet herhalen. In Den Haag hield HZ Zian de punten met 9-6 in huis. AZC/Sprey Hout toonde meteen aan als enige aanspraak te mogen maken op de titel. In Barendrecht was de ploeg van Eric Noordegraaf met 5-9 te sterk voor ZPB/H&L Productions. Eerder won de titelverdediger al met ruime cijfers van De Ham (16-4). Dat duel werd vooruit gespeeld omdat de Alphenaren over twee weken Europacupverplichtingen hebben.

Hans Nieuwenburg debuteerde als hoofdtrainer van de vrouwen van Polar Bears met een mooie overwinning. In Ede was de landskampioen met 9-6 te sterk voor Lumio Het Ravijn. Brandenburg ging op de eerste speeldag van de nieuwe competitie pijnlijk onderuit. PSV trakteerde de runner-up van vorig seizoen op een ondubbelzinnige 10-5 nederlaag. ZWV-Nereus boekte in Borne een aansprekende 6-9 overwinning op Heidelberg.

Uitslagen, mannen hoofdklasse A: PSV-BZ&PC 9-5, Polar Bears-De Zijl-LGB 13-6, AZ&PC-De Robben 8-6; hoofdklasse B: AZC-De Ham 16-4, ZPB-AZC 5-9, HZ Zian-LZ 9-6, De Ham-Brandenburg 19-4.

Vrouwen, hoofdklasse A: PSV-Brandenburg 10-5, Heidelberg-ZWV-Nereus 6-9, De Gouwe-LZ 16-7; hoofdklasse B: Polar Bears-Het Ravijn 9-6, De Ham-UZSC 15-2, OZ&PC-GZC Donk 12-7.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 30 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.