De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 30 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Bizarre inhaalrace Noordkop

Van onze medewerker

   
 

DEN HELDER - Nadat eerder al twee wedstrijden vooruit waren gespeeld, ging de basketbalcompetitie afgelopen weekeinde met een daverende klap van start. In misschien wel de meest bizarre wedstrijd ooit in Nederland gespeeld leek torenhoog titelfavoriet Eiffel Towers bij rust een eenvoudige uitzege bij het onbeduidende CEB Noordkop binnen te gaan slepen. Een schijnbaar beslissende voorsprong van 28-48 van de Nijmegenaren werd na rust echter door een ontketend Noordkop omgebogen in een sensationele 96-79 overwinning.

68-31 was dus de score van de tweede helft, een zeldzaam vertoond verschil met een even zeldzaam hoge score van de thuisclub. Noordkop kwam na de rust met rook uit de oren uit de kleedkamer. Met name een grandioze Jeremiah Johnson verkeerde in hogere sferen. De kleine Amerikaanse spelverdeler van de Heldernaren wervelde als een tornado over het veld. Hij scoorde uit alle standen (26 punten), gaf assists en plukte en passant ook nog wat cruciale rebounds. Dit alles zonder ook maar éénmaal balverlies te lijden.

Voor Towers waren de druiven zuur. De spectaculaire instorting is een teken aan de wand voor coach Marco van den Berg. Het geeft te denken dat de ploeg liefst 68 punten toestond, meer dan doorgaans in een hele wedstrijd wordt gescoord. De Kroatische center Mate Melisa noteerde 18 punten, Eric Nelson en Kendall Mack kwamen tot 13 en 10 punten.

Breda Basketball richtte op de puinhopen van het failliete NAC een nieuw bouwwerk op. Doordat het vlak voor de competitie het budget rond kreeg en dus pas laat begon met trainen, was de verwachting dat het tegen BS Weert geen schijn van kans zou maken. Breda verloor weliswaar met 85-84, maar dat gebeurde pas na verlenging, met name door knap verweer van Nikolaï Simic en Kurt Schwamp (25 en 16 punten). Weert keek lang tegen een achterstand aan, maar het waren vooral Demond Stewart, Willy Jan Ackermans en Mo Smith die de ploeg erdoorheen sleepten.

De eerste punten in het duel in de onderste regionen tussen EBBC en Rotterdam Basketbal werden gescoord door de debuterende Kees Akerboom jr., inderdaad de zoon van... Door een krap budget spelen beide ploegen met sterk verjongde selecties. Calvert White van Rotterdam was de enige Amerikaan op het veld. Hij kon, ondanks 31 punten, echter niet verhinderen dat EBBC door de in de slotfase vorstelijk spelende Marcel Huybens (28 punten en 10 rebounds) met 85-76 aan het langste eind trok.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 30 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.