De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 30 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Baanrenners slaan op
WK geen best figuur

   
 

KOPENHAGEN - Met gemengde gevoelens keek bondscoach Peter Pieters terug op de WK baanwielrennen in Kopenhagen. Het toernooi, twee jaar voor de Spelen van Athene, leverde Nederland aan medailles slechts het verwachte goud van Leontien Zijlaard-Van Moorsel op. Pieters zag lichtpuntjes, vooral de olympische sprintploeg, maar ook tegenvallers. "Het optreden van Jens Mouris op de achtervolging vond ik goed. Theo Bos heeft het op de kilometer goed gedaan en heeft op de sprint progressie geboekt. Van Van Moorsel weten we wat ze kan en het optreden van ons op de olympische kilometer vond ik formidabel."

Wie de equipe van Pieters puur op resultaat afrekent, zal echter amper verbetering waarnemen ten opzichte van Antwerpen 2001. Pieters weerlegde die conclusie. "Vorig jaar was er sprake van een na-olympisch toernooi, het had geen topbezetting. Hier was iedereen al weer met Athene 2004 bezig."

Als Pieters vooruit kijkt naar de Spelen is zijn hoop vooral gevestigd op Teun Mulder, Jan en Theo Bos, die samen de olympische sprintploeg vormen, op Van Moorsel uiteraard en eventueel op de achtervolgingsploeg, zevende ditmaal. "Maar het gat met de toplanden zoals Frankrijk en Duitsland wordt steeds kleiner, terwijl onze prestatie niet eens optimaal was." Pieters hoopt met een bredere basis te kunnen gaan werken. Zorgen maakte hij zich in Kopenhagen over de duuronderdelen. "In de koppelkoers, de puntenkoers en op het onderdeel scratch zijn we tekortgeschoten."

Robert Slippens en Danny Stam eindigden in de koppelkoers als negende, op één ronde van het Franse duo Jérôme Neuville en Franck Perque.

Kopenhagen. WK baan. Mannen, koppelkoers: 1. Frankrijk (Neuville/Perque) 5 punten, 2. op 1 ronde Oostenrijk (Garber/Stocher) 18, 3. Argentinië (Curuchet/Simon) 17, 9. Nederland (Slippens/Stam) 3. Mannensprint: Finale: Eadie (Aus) - Dajka (Aus) 2-1. Om derde plaats: Rousseau (Fra) - Tournant (Fra) 2-0. Vrouwen, scratch: 1. Kozlikova (Tsj), 2. Gilmore (Aus), 3. Slioessareva (Rus), 12. Visser (ned).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 30 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.