De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 30 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Neptunus pakt achtste landstitel

Van onze medewerker

   
 

ROTTERDAM/BUSSUM - Door Neptunus heeft opnieuw bewezen over de beste honkbalploeg van Nederland te beschikken. De Rotterdammers waren in het weekeinde driemaal te sterk voor Mr. Cocker HCAW en veroverden gistermiddag voor het vierde opeenvolgende jaar en de achtste keer in de clubgeschiedenis de kampioenstitel. In Rotterdam kon het derde duel twee kanten opgaan, maar was het uiteindelijk Maikel Benner die in de achtste slagbeurt de verlossende klap sloeg. Deze leverde het winnende punt en de landstitel op.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 26kb)
Honkballers van Neptunus vieren feest. (Foto: ANP)
Neptunus opende vrijdag met een 7-1 zege en won zaterdag in Bussum met 1-6 in twee spraakmakende ontmoetingen. HCAW had namelijk geen goed woord over voor de scheidsrechters die in de eerste twee ontmoetingen de worpen van de werpers op slag en wijd beoordeelden. Het feit dat het tweetal uit Rotterdam afkomstig was, droeg daaraan bij.

Zaterdagmiddag dreigde het tweede duel even uit de hand te lopen toen plaatscheidsrechter Henri van Heijningen HCAW-slagman Lars Koehorst in de vijfde inning uit het veld stuurde. Koehorst reageerde op een balbeoordeling die resulteerde in een 'strikeout'.

Een inning eerder kwam HCAW ook al in aanvaring met de scheidsrechters. Na twee dubieuze beslissingen, kwam hoofdcoach Frank Koene om uitleg vragen en kon vervolgens de kleedkamer opzoeken. "Waarom ik ben weggestuurd? Ik vroeg of ze soms zenuwachtig waren", aldus Koene. "Dat is het enige wat ik heb gezegd."

Verbrugge moest het ook vrijdagavond ontgelden, toen hij de balbeoordeling deed. "Er zijn heel veel goede en betere scheidsrechters, waarom moet de bond er dan juist in de eerste twee wedstrijden twee Rotterdammers achter zetten?" aldus Koene. "Dit had voorkomen kunnen worden. Nee, we zijn geen slechte verliezers. Daar heeft het niets mee te maken. Neptunus was gewoon sterker. Wij hebben een goed seizoen gedraaid. Maar hier heb ik gewoon een vieze smaak van in mijn mond."

Zowel vrijdag als zaterdag verspeelde HCAW een 1-0 voorsprong en had Neptunus aan één inning genoeg het duel naar zich toe te trekken. Vrijdag gebeurde dat in de vijfde en zaterdag in de tumultueuze vierde inning. Beide keren scoorde Neptunus vijfmaal. "We speelden dit seizoen constant honkbal", stelde catcher Maikel Benner gistermiddag na afloop. Met zijn honkslag in de achtste inning stelde hij Rutger Veugelers in staat het winnende punt te scoren. "Van zo'n klap droom je alleen maar", aldus de international.

Gistermiddag leek Neptunus simpel op de derde zege af te stevenen na twee openingspunten in de derde inning. In de vierde slagbeurt kwam HCAW echter langszij en kwam in de vijfde inning aan de leiding. Uiteindelijk sloegen de Rotterdammers in de achtste inning toe. Met de honken vol zorgde Benner voor de ontknoping.

Het was de tweede keer dat Neptunus daar het minimale aantal van drie wedstrijden voor nodig had. De laatste keer dat Neptunus de finale met een 'sweep' won, was in 1991, toen HCAW eveneens de tegenstander was.

Uitslagen.

Holland Series:

Tweede wedstrijd: HCAW - Neptunus 1-6.

Derde wedstrijd: Neptunus - HCAW 4-3.

National League:

Arizona Diamondbacks-Colorado Rockies 17-8, San Francisco Giants-Houston Astros 5-2. Arizona en San Francisco naar play-offs.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 30 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.