D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL

ADO Den Haag nieuwe koploper

Van onze Telesportredactie

MAASTRICHT - ADO Den Haag heeft Heracles Almelo en Emmen afgelost als koploper in de Gouden Gids Divisie. De Hagenaars wonnen in Maastricht met 3-1 van MVV en hebben na zes duels zestien punten. Eén punt meer dan Emmen en Heracles. "Het gaat goed. We moeten die lijn gewoon proberen door te trekken. In elk geval nog lang niet aan een eventuele titel denken", haalde Ferry Bodde na afloop direct druk van de Haagse ketel.

Al na drie minuten speelde ADO Den Haag een gewonnen wedstrijd. Ralph van Dooren sloeg de bal na een kopbal van ex-MVV'er Jeffrey van As van de doellijn en kon met rood naar de kant. Arjan van der Laan benutte de penalty feilloos (0-1). Toch kwamen de Limburgers nog even terug. Na een duel tussen Van As en John Mutsaers legde scheidsechter Van Dijk de bal ook aan de andere kant op de stip. Robert van der Weert klaarde vervolgens de klus (1-1).

De groen-gelen wisten zich daarna ondanks kansen voor Gijs Cales, Remco Heerkens en Peter Hofstede nauwelijks raad met de man-meersituatie. Via de razendsnelle Wasiu Taiwo kreeg MVV een aantal goede (counter)mogelijkheden. "Pas na de rust hebben we de wedstrijd slim uitgespeeld", vond Bodde, die na 54 minuten zelf verantwoordelijk was voor de 1-2. Een pass van Mirano Carrilho werd door Hofstede op waarde geschat. Hij legde de bal neer voor Bodde, die vanaf de rand van het zestienmetergebied hard uithaalde. Nadat Sandro Calabro met een slim puntertje onder de keeper door voor 1-3 had gezorgd, kwam de verovering van de koppositie niet meer in gevaar.

MVV - ADO Den Haag 1-3 (1-1). 4. Van der Laan 0-1 (strafschop), 12. Van der Weert 1-1 (strafschop), 54. Bodde 1-2, 78. Calabro 1-3. Scheidsrechter: Van Dijk. Toeschouwers: 3200. Rode kaart: 4. Van Dooren (MVV). Gele kaart: Trustfull (MVV), Van As, Cales (ADO Den Haag).

FC Den Bosch - TOP Oss 3-4 (1-0). 10. Jansen 1-0, 61. Guijt 1-1, 65. Dijkhuizen 1-2, 70. Onyeike 1-3, 90. Schut 2-3, 90. Onyeike 2-4, 90. Jansen 3-4. Scheidsrechter: Luyten. Toeschouwers: 4378. Gele kaart: Uneken, Jansen, Mampaey (FC Den Bosch), Bezzai, Rook, Onyeike (TOP Oss).