De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 30 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Dick Jaspers klaar voor WK

Van onze biljartmedewerker

   
 

AMSTERDAM - Omdat er zo weinig internationale toernooien zijn grijpt Dick Jaspers alles aan, om als profbiljarter in leven te blijven. Zo speelde hij afgelopen donderdag in Lissabon de eerste wedstrijd voor zijn Portugese club Benfica en trad afgelopen weekeinde tweemaal aan voor de Nederlandse competitie. Dit alles in het kader van het komende wereldkampioenschap, dat woensdag in Randers (Denemarken) begint.

In Portugal verloor Jaspers met 3-1 van Daniel Sánchez, waardoor Benfina tegen Porto met 4-4 gelijkspeelde, maar toch de Portugese Supercup aan Porto moest laten.

Teruggekeerd in Nederland moest Jaspers zaterdag in Hengelo als kopman van Safety Holland aantreden tegen Marco Zanetti (Twentevisie), die vorig week het Eurotoernooi van Egypte won. Jaspers speelde twee gemiddeld en stond met 35-15 voor, toen Zanetti het op zijn heupen kreeg en in acht beurten 32 caramboles maakte. De Italiaan finishte net als eerste 50-47 in 28 beurten. Slechts veertien beurten had Christian Rudolph nodig. Dion Nelin werd er de dupe van, want hij verloor met 50-32.

Twentevisie won met 5-3, omdat Ad Koorevaar alsnog 50-50 wist te spelen tegen Tonny Carlsen. Twentevisie zette een dag later de nederlaag weer recht door in Haarlem met 8-0 van Havermans Groep te winnen. Nu was Nelin (2.272) superieur en haalde Jaspers 2.083. Vierde man Henk Habraken won met 50-30 in 30 beurten van Harrie van de Ven en maakte een serie van dertien. Afgelopen week was Habraken ook in de Belgische competitie succesvol, want toen maakte hij er achttien in één beurt.

In Randers vergezelt Van de Ven Jaspers op het komende mondiale toernooi. Een beloning voor zijn tweede plaats op het laatste Masterskampioenschap.

Stand: 1. Van Wanrooij Bouw 5-10 (35-5), 2. Crystal Kelly 6-10 (34-14), 3. Safety Holland 6-8 (31-17), 4. Service Pack 5-6 (22-18), 5. Brasserie Ockenburgh 6-6 (24-24).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 30 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.